Vaginoplastia Sau Liftingul Vaginului ... - Medistanbul

Vaginoplastia este o operație estetică ce are drept obiectiv „strângerea „ unui vagin lăsat ca urmare a nașterii sau a îmbătrânirii vaginale.

Drept urmare, intervenția chirurgicală se mai numește lifting vaginal, chirurgia plastică a vaginului sau reconstrucție vaginală.

Unii medici afirmă că vaginoplastia poate îmbunătăți sensibilitatea în zona vaginului. Este adevărat că țesuturile vaginale se pot întinde, dar strângerea țesutului vaginal nu garantează o sensibilitate sexuală mai mare. O mai bună sensibilitate sexuală este condiționată de dorință, gradul de excitare și orgasm, de factori emoționali, spirituali și interpersonali. O sensibilitate crescută nu înseamnă neapărat o plăcere mai mare.

Pentru persoanele  transsexuale care doresc să facă o operație de confirmare sexuală, vaginoplastia este un procedeu în care chirurgul plastician creează un spațiu vaginal între rect și uretră. Obiectivul intervenției chirurgicale este acela de a crea un vaginal din țesutul penisului.

Vaginoplastia se poate realiza ca o operație de chirurgie plastică cosmetică sau ca o intervenție chirurgicală reconstructivă electivă. De asemenea se poate combina cu alte chirurgii genitale ca labioplastia.

vaginoplastia

Înainte de a lua o decizie privind realizarea operației de vaginoplastie, pacienții sunt sfătuiți să se informeze despre riscurile și beneficiile intervenției chirurgicale. Majoritatea chirurgilor ajută pacienții să exploreze alte opțiuni non chirurgicale,  de exemplu, exercițiile lui Kegel, înainte de a face o operație de vaginoplastie pentru a evita riscurile operatorii și alte posibile complicații.

Vaginoplastia necesită un compromis pentru întreaga viață cu îngrijirea posterioară vindecării pentru că femeile care au făcut o operație estetică de reconstrucție vaginală trebuie să facă exerciții cu regularitate pentru a menține vaginul deschis.

Chirurgia de definire a genului cuprinde un grup de procedee chirurgicale folosite de pacienții transsexuali pentru diversificarea genului și pentru a verifica identitatea sexuală personală. Vaginoplastia este un tip de subchirurgiecare se oferă femeilor trans sau a celor care se definesc ca transfeminine.

Cine este un bun candidat pentru operația de vaginoplastie?

În procesul de tranziție sexuală, operația de vaginoplastie nu constituie niciodată primul pas. Este un procedeu ce se folosește după ce s-au analizat toate opțiunile sociale și medicale.

Persoanele decid să facă o operație de vaginoplastie după ce au luat amintiri măsuri, cum ar fi administrarea de hormoni adiționali în timpul procesului de confirmare sexuală. Desigur, pacientul va trebui să se informeze bine, să cunoască toate detaliile și să ia o decizie împreună cu doctorul său.

De ce pacienții solicită o intervenție chirurgicală de vaginoplastie?

După naștere, unele femei rămân cu vaginul lăsat din cauza întinderii țesutului și a separării mușchilor, până la situația în care tamponul poate cădea. Această lăsare a vaginului poate cauza disfuncție sexuală 

Ce face vaginoplastia?

Vaginoplastia unește mușchii separați și elimină excesul de piele și mucoasă vaginală din partea posterioară a vaginului. De asemenea se poate elimina o parte a pielii care acoperă vaginul pentru un aspect estetic.

Ce tip de anestezie se face?

Chiar dacă intervenția chirurgicală se poate realiza cu anestezie locală, majoritatea pacienților aleg să facă anestezie generală.

Care sunt riscurile operației estetice de vaginoplastie?

Riscurile operație de vaginoplastie pot include complicații rare, stări de infecție, hemoragii sau dureri.

vaginoplastia

Ce se întâmplă în timpul procesului?

Pacientul se va întâlni cu chirurgul ales și cu anestezistul  dimineața, înaintea  operației. Cei doi medici le vor explica cum va decurge operația. Dacă pacientul dorește, se va administra un medicament contra anxietății sau un sedativ pentru relaxare. Apoi pacientul va fi condus la sala de operație. În timpul operației de vaginoplastie, pacientul va fi sub anestezie generală, culcat pe spate și cu picioarele ridicate pe un dispozitiv special. Operația este complexă, implică țesuturi sensibile, sistemul vascular și fibre ale nervilor.

Acestea sunt etapele generale:

  • Noua cavitate vaginală este tăiată în spațiul situat între rect și uretră.
  • Pentru a păstra forma, se introduce în cavitate un consolator chirurgical.
  • Se înlătură pielea penisului. Această piele va fi folosită pentru a crea o „pungă inversată „.
  • Se elimină o glandă triunghiulară pentru a fi transformată în clitoris.
  • Uretra se înlătură, se scurtează și se pregătește pentru a restructura restul penisului înainte de a-l tăia și arunca.

Fiecare tăietură se coase și se bandajează. Întreaga operație durează între două și cinci ore. Bandajele rămân aplicate timp de patru zile, apoi se vor lua măsuri de îngrijire și vindecare.

Ce se întâmplă după operația estetică de vaginoplastie?

În general, rezultatul operației este un canal vaginal mai strâmt care poate ajuta la mărirea satisfacției sexuale. Vaginoplastia implică o perioadă de recuperare semnificativă și o îngrijire specială.

Pacientul trebuie să stea internat în spital timp de aproximativ o săptămână după operație și trebuie să vină regulat la consultațiile de urmărire, după externare.

Datorită faptului că procesul de vindecare poate fi îndelungat, pacientul nu poate depune efort fizic intens sau ridica greutăți timp de șase săptămâni post operatorii. De asemenea,  va fi necesar ca urinarea să se facă printr-un cateter timp de o săptămână sau două după operație. Echipa clinicii le va oferi instrucțiuni detaliate despre cum trebuie îngrijit cateterul și cum va verifica dacă există semne de infecție, ca înroșirea sau umflarea în zona chirurgicală.

Probabil, o săptămână după operație, pacientul se va putea mișca cu ușurință. În aproximativ șase săptămâni se va recupera suficient pentru a se putea întoarce la toate activitățile rutinare.

Această operație are un proces de vindecare foarte lung care poate dura între 12 și 18 luni. În comparație cu alte operații de confirmare sexuală, vaginoplastia necesită îngrijire permanentă, pe viață. Pacienții care au făcut o operație estetică de vaginoplastie trebuie să facă exerciții fizice de întindere de câteva ori pe zi pentru a menține vaginul deschis. In unele situații, exercițiile fizice pot fi reduse, depinzând de alte alternative. Echipa medicală îi va explica pacientului detaliat cum trebuie făcute exercițiile.

Pacienții trebuie să rămână acasă timp de una sau două săptămâni. În primele zile după operație, trebuie acordată o atenție și îngrijire sporită operației. Pacientul poate simți o durere profundă în primele zile și nu poate folosi tampoane nici întreține relații sexuale timp de opt săptămâni.

În funcție de „strângerea” realizată, unii pacienți pot primi instrucțiuni pentru a folosi un dilatator.

Lasă un răspuns