Tratamente Pentru Căderea Părului ... - Medistanbul

Există medicamente care pot ajuta în „lupta” contra alopeciei, dar există și alte metode și investigațiile continuă să avanseze în această direcție.

Nu există remedii miraculoase pentru căderea părului. Loțiunile și șampoanele pot modifica părul în profunzime, dar nu pot împiedica căderea acestuia. Când părul începe să cadă,  fiecare persoană dorește să stopeze acest proces.

Între metodele cele mai utilizate se situează transplantul capilar. Este important să se țină cont că nu există minuni care să oprească căderea părului. În farmacii sunt două medicamente care au demonstrat eficiență contra alopeciei: minoxidil și finasterida.

În unele cazuri, craniul slăbește încet, dar sigur și părul devine mai rar. Pentru aceste incomodități există diverse soluții.

tratament caderea parului

Alopecia nu are nimic anormal, în general este o calviție androgeneticăfoarte răspândită în rândul bărbaților trecuți de vârsta de 50 ani. Alopecia androgenetică este accentuarea unui proces fiziologic natural, care se manifestă înainte de timpul normal, de aceea nu este o boală, este un fenomen natural.

Remediile naturiste, fie că sunt o rețetă de la bunica, transmisă din generație în generație, fie că sunt loțiuni capilare preparate în casă sau remedii alimentare complementare, există anumite alimente care sunt recunoscute pentru acțiunile beneficiare asupra părului

Grâul , ceaiul verde, drojdia de bere, uleiul de ricin, uleiul esențial de cedru, dar și proteine, vitamine și minerale, sunt recunoscute pentru acțiunile de mărire ale fluxului sanguin, de accelerare a ciclului de creștere a părului, inclusiv de îngroșare a firelor de păr și obținerea unei mai bune densități. De aceea, există o piață profitabilă creată de lupta împotriva calviției. Oferta este variată, accesul la produse este ușor și nu este necesară rețetă medicală, iar riscurile sunt aproape inexistente. Aceste produse au foarte mulți adepți, dar trebuie avertizați despre ineficiența lor împotriva alopeciei androgenetică, inclusiv dacă putem întâlni și importa produsele prin internet. Aceste suplimente alimentare nu sunt standardizate și nu există studii acreditate care să probeze eficiența produselor în lupta împotriva calviției.

tratament caderea parului

În ce caz se folosesc medicamente?

Începând cu decada anilor 90 , s- au pus în vânzare diferite soluții farmaceutice, între ele medicamentul finasterida, care fără îndoială este unul dintre cele mai recomandate medicamente.

La început a fost folosit pentru a trata hipertrofia benignă a prostatei și apoi pentru a împiedica dezvoltarea calviției stopând acțiunea enzimei responsabile de transformare a testosteronului în DHT. 

Hormonul  responsabil de pierderea părului frânează procesul eficient și fără efecte secundare. Medicamentul modifică semnalul hormonal pentru a cere foliculilor să continue să producă păr, ceea ce permite reactivarea foliculilor și creșterea părului.

În general, medicii informează pacienții că tratamentul nu permite ca părul să crească în locurile unde s-a instalat calviția. Se stabilizează căderea părului numai timp de câțiva ani, de aceea rezultatele nu sunt definitive, dacă se oprește administrarea medicamentului, părul va începe să cadă imediat.

De aceea specialiștii preferă să se orienteze spre folosirea medicamentului minoxidil, diferența dintre cele două medicamente este că minoxidil este o loțiune care se aplică direct pe pielea capului în fiecare zi, provocând o dilatare vasculară care favorizează activitatea foliculilor. Efectele secundare sunt secundare ( irigații locale, presiune arterială scăzută), sunt nesemnificative și încetează când se întrerupe tratamentul.

Se pot prescrie și alte tratamente împotriva căderii părului care variază în funcție de cauza care produce căderea părului. Dacă pierderea părului este relaționată cu nașterea, oboseala sau schimbarea anotimpurilor, suplimentele alimentare cu zinc și vitamina B sunt soluția perfectă. Pentru a trata alopecia areatăse prescrie terapie cu corticosteroizi.  Pentru cazurile mai grave sau avansate, transplantul capilar este inevitabil.

 

Lasă un răspuns