Transplantul De Sprâncene ... - Medistanbul

Transplantul de sprâncene este o operație estetică simplă și ușoară care îmbunătățește aspectul feței. Este o operație pe care o aleg pacienții ale căror sprâncene nu au densitate sau au un aspect inestetic, sau pentru a acoperi eventualele cicatrici existente în această zonă a feței.

O bună plantare se realizează prin transferul rădăcinilor din zona donatoare către zonele lipsite de densitate sau iregulare ale sprâncenelor.

transplant sprancene

De ce se face transplantul de sprâncene?

Transplantul de sprâncene este o operație estetică foarte importantă pentru față, este făcut pentru că pacienții doresc mai multă densitate în zona sprâncenelor și să îmbunătățească aspectul acestora. Operația chirurgicală este simplă, prin transplantarea foliculilor extrași din zona donatoare ( zona scalpului) cu ajutorul metodei FUE și plantarea lor în zonele receptoare ( zone prestabilite din sprâncene).

Cum se face transplantul de sprâncene ?

Se efectuează anestezie locală și conform tehnicii utilizate de medic, de densitatea dorită și de forma determinată, se extrag unul câte unul între 100 și 400 de foliculi de păr, în funcție de necesitatea fiecărui caz. După aceea, grefele colectate sunt transferate către sprâncene și vor fi implantate în funcție de forma aleasă în timpul consultației pre operatorii. Durata operației variază în funcție de numărul de grefe transplantate și este cuprinsă în intervalul orar de două până la patru ore. Această intervenție chirurgicală este fără durere, pacientul va avea doar senzația unor furnicături.

transplant sprancene

Sunt necesare patru etape pentru realizarea transplantului de sprâncene:

  • Consultația și planificarea operației
  • Stabilirea numărului de grefe necesare
  • Efectuarea transplantului de sprâncene
  • Îngrijirea și recomandări post operatorii.

Când apar rezultatele transplantului de sprâncene și care este durata lor?

Rezultatele transplantului de sprâncene vor fi clar vizibile după trei luni de la efectuarea intervenției și sunt permanente. Pentru o creștere bună și sănătoasă se recomandă utilizarea gelului special pentru creștere în primele luni după intervenția chirurgicală. Se vor obține sprâncene simetrice și dense.

Avantaje și dezavantaje:

Persoanele care au făcut transplant de sprâncene spun că rezultatul final este mai natural decât cel avut înainte de operație. Nu este necesară aplicarea unui machiaj special atunci când ați făcut acest tip de transplant. Cu toate acestea există și anumite dezavantaje ale transplantului de sprâncene. Din punct de vedere financiar este o soluție mai scumpă pentru că are efect permanent. Este necesar să așteptați cel puțin trei luni pentru a vedea rezultatele definitive.

Timpul de recuperare post operatoriu

Timpul de recuperare după efectuarea unui transplant de sprâncene este relativ mai scurt în comparație cu alte intervenții chirurgicale. Trebuie să evitați să depuneți efort fizic intens trei săptămâni după intervenție. Dacă apar sângerări sau umflături în zona receptoare trebuie să consultați medicul chirurg. Veți observa că sprâncenele plantate vor cădea după câteva săptămâni, lucru absolut normal. Noile dumneavoastră sprâncene vor începe să crească în următoarele luni. Este posibil să fie nevoie să tăiați din lungimea sprâncenelor transplantate și să le reglați.

Operația de transplant de sprâncene are următoarele riscuri:

  • Sângerare excesivă
  • Leziuni ale nervilor
  • Umflături
  • Echimoze
  • Infecții
  • Răni

Unde veți face această operație?

Transplanturile de sprâncene sunt efectuate de către chirurgi esteticieni în spitale sau clinici de specialitate. Selecția medicului și a spitalului joacă un rol important in obținerea unor rezultate optime și sigure. Căutați informații despre chirurgul ales, despre experiența profesională și despre rezultatele obținute. În cele din urmă, trebuie să aveți grijă să efectuați această operație într-un mediu sigur și igienic. Un loc incert și plin de bacterii poate produce efecte secundare periculoase, cu rezultate nedorite.

Transplantul de sprâncene îmbunătățește aspectul estetic al pacienților, le mărește încrederea și autostima, efecte psihologice care sunt foarte importante pentru fiecare.

Lasă un răspuns