Transplantul De Păr Asistat Robotic ... - Medistanbul

Transplantul de păr realizat cu ajutorul robotului Arată este o metodă de transplant de înaltă precizie, inovativă în domeniul reconstrucției capilar.

Sistemul robotic computerizat este controlat de un specialist și permite preluarea a 900 de grefe pe oră și o ,,mega” sesiune de 3000 de grefe în comparație cu 1800 de grefe realizate cu un management FUE.  Sinergia unică dintre robot și medic face posibilă obținerea unui rezultat de calitate superior oricărei alte metode de chirurgie de transplant de păr.

Robotul Artas este un dispozitiv de ultimă generație și poate trata toate stadiile de alopecie androgeneticăatât la bărbați cât și la femei. Cu ajutorul robotului Artas se pot trata într-o singură sesiune suprafețe mari care se tratau manual în mai multe sesiuni prin tehnica FUE sau FUT. Tehnica FUT este o metodă de transplant capilar care nu se mai practică în momentul actual pentru că prezenta un dezavantaj major, acela al unei cicatrici în zona cefei.

transplant robotic

Chirurgia robotică a părului presupune colectarea atentă și selectivă a foliculilor sănătoși și puternici cu ajutorul robotului Artas și implantarea lor de către medicul specialist. Foliculii de păr vor fi recoltați din zona cefei ( zona donatoare ) și vor fi implantați în partea centrală sau frontală a capului ( zona receptoare ) . Robotul Artas este conceput pentru a face transplantul de păr confortabil și eficient și urmărește să efectueze transplantul capilar fără nici o eroare, calculând direcția de creștere a părului pentru rezultate optime și naturale. Robotul Artas este dotat cu o lupă de mărire de 10.000 și astfel se minimizează marja de eroare.

Robotul Artas este un dispozitiv de ultimă generație, brevetat și este cu siguranță cea mai mare inovație din ultimii ani care a adus numeroase beneficii în domeniul transplantului capilar. Progresele realizate în dezvoltarea inteligenței artificiale au făcut posibilă apariția unui astfel de dispozitiv care oferă avantaje unice atât pacienților cât și practicienilor care preferă această tehnică de transplant capilar.

Robotul Artas este capabil să identifice cele mai bune grefe care pot fi extrase și poate să determine care sunt foliculii incluși în eșantionul pentru transplant datorită algoritmilor care permit funcționarea sistemului. Doar cele mai bune grefe vor fi extrase pentru a asigura un grad maxim de satisfacție al pacienților care suferă de alopecie. Cu ajutorul robotului Artas, erorile umane sunt minimalizate, acesta fiind principalul avantaj oferit de acest tip de operație de transplant capilar.

transplant robotic

Cum se face transplantul de păr cu robotul Artas?

Primul pas în transplantarea robotică a părului este pregătirea zonei donatoare. Ca și în cazul transplantului capilar clasic, scalpul pacientului este amorțit local, apoi un tensionator este montat în spatele capului pacientului de către un asistent. Brațul robotului se poziționează automat și scanează scalpul pentru a căuta unități foliculare sănătoase și puternice. Zona donatoare este apoi bărbierită astfel încât lungimea părului să nu depășească 1 mm, lungime ideală pentru ca robotul Artassă poată identifica și monitoriza unitățile foliculare.

Transplantul de păr robotizat este o inovație din SUA care utilizează metoda FUE ( Extracția Unităților Foliculare) pentru o operație estetică de reconstrucție capilară. Robotul Artas extrage foliculii de păr din zona donatoare în locul medicului, scurtând durata intervenției chirurgicale. La fel ca o operație tradițională de transplant de păr, transplantul robotizat lasă doar micro cicatrici pe spatele craniului.

Această operație asigură o protecție maximă a foliculilor de păr pentru că robotul selectează cu precizie cele mai bune grefe; acest lucru este posibil datorită unui algoritm care calculează unghiul de creștere al fiecărui fir de păr. Brațul robotului recoltează unități foliculare cu o precizie și viteză de neegalat prin intervenția umană. Utilizarea robotului Artas elimină erorile umane în timpul transplantului, de aceea implanturi de calitate constantă sunt oferite pacientului pe toată durata sesiunii.

Operarea rapidă și precisă a brațului robotului reduce timpul de procesare cu aproximativ 30% până la 50%. Intervenția chirurgicală are o durată cuprinsă între o oră până la maxim patru ore și jumătate. Nu există riscul de a extrage foliculii de păr din afara zonei donatoare. Locurile în care sunt implantați foliculii de păr trebuie să corespundă unei anumite distribuții, numai în acest fel părul poate să se redreseze corect. Robotul Artas găsește aceste locuri ale receptorilor și integrează foliculii în unghiul corect și la adâncimea potrivită. Acest procedeu este o garanție că pacientul va obține întotdeauna o densitate maximă a părului transplantat.

Rezultate

Grefa robotică oferă maximă eficiență, confort și rezultate naturale. Inovația tehnologică americană are cu siguranță unele avantaje, pentru că că precizia transplantului este întotdeauna garantată de robotul Artas. În plus, timpul de extracție este redus cu aproximativ 50% și este aproape imposibil să se deterioreze părul existent în acest moment.

Robotul Artas funcționează cu o precizie ridicată și o calitate maximă a grefei, eliminând posibilele erori umane. Dacă sunteți interesat de această metodă de transplant capilar, va trebui să plătiți un preț mult mai mare decât prețul unui transplant capilar clasic, manual.

Lasă un răspuns