Transplantul De Barbă ... - Medistanbul

Transplantul de barbă este procedeul de recoltare a grefelor din zona capului ( zona donatoare) și transferul acestora în barbă ( zona receptoare) prin metoda FUE. Zona donatoare este situată în părțile laterale și posterioară a capului, la fel ca și în cazul transplantului capilar.

Implantarea se face în zona bărbii, zonă marcată în prealabil de către medic, cu grefele colectate. Se urmăreștere modelarea părului transplantat în barbă pentru a obține un aspect intens sau pentru a acoperi eventualele imperfecțiuni.

Importanța transplantului de barbă

Transplantul de barbă este la fel de important ca și transplantul capilar pentru pacienți, de aceea ei aleg această operație estetică pentru o îmbunătățire a imaginii și o creștere a autostimei. O barbă îngrijită, regulată și deasă a fost întotdeauna un indicator de putere pentru bărbați. În epoca modernă de astăzi barba accentuează masculinitatea fiecărui bărbat.

Beneficii ale transplantului de barbă

  • Barba este mai regulată și îmbunătățește aspectul feței
  • Se obține aspect natural și intens atunci când se realizează un transplant de calitate
  • Transplantul de barbă este mai puțin dureros și se face mai rapid decât transplantul de păr
  • Vindecarea se face mai rapid, regresul la viața socială se face mai repede
  • Crește încrederea și autostima pacientului

Cum se face transplantul de barbă?

Cu metoda FUE pentru transplant de barbă se recoltează grefele una câte una din zona donatoare situată în partea posterioară și laterale ale capului și se implantează în zona receptoare din barbă. Prin metoda FUE se efectuează anestezie locală și nedureroasă și nu se va resimți un disconfort puternic; de asemenea, nu rămân cicatrici. Durata operației variază în funcție de numărul de foliculi de păr carevor fi transplantați și este cuprinsă în intervalul de patru- șapte ore. Rezultatul final al operației va fi vizibil după cel puțin trei luni de la data efectuării transplantului.

Câți foliculi de păr sunt necesari pentru un transplant de barbă?

Când vă decideți să faceți un transplant de barbă, numărul de foliculi este stabilit de către medicul specialist în urma consultației pre operatorii. Fiecare pacient are zone diferite care trebuiesc acoperite, prin urmare, numărul de grefe necesare variază de la caz la caz. Pentru a stabili numărul de foliculi necesari vor fi utilizate dispozitive speciale.

transplant de barba

Cine este un bun candidat pentru operația de transplant de barbă?

Pentru realizarea unui transplant de barbă o condiție esențială și necesară este ca zona donatoare să fie bogată pentru a putea suporta extragerea rădăcinilor și ca barba să fie imperfectă și rară. Pacienții care îndeplinesc aceste condiții pot beneficia cu ușurință de un transplant de barbă.

Care sunt efectele secundare ale transplantului de barbă?

  • Pot să apară edemuri de la acele de anestezie
  • Zona receptoare se poate înroși
  • Zona receptoare și zona donatoare vor avea un grad crescut de sensibilitate.

Toate aceste efecte adverse vor dispărea în câteva săptămâni.

Procesul de îndepărtare a bărbii

După transplant nu vor rămâne cicatrici. Este foarte important să urmați cu strictețe recomandările post operatorii ale medicului dumneavoastră pentru a obține rezultatele pe care le doriți. După prima spălare post operatorie începe procesul de vindecare. În medie, după zece zile foliculii implantați în barbă vor începe să crească. Odată cu căderea rădăcinilor plantate, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, noile rădăcini vor începe să apară. Rezultatul final al operației va fi vizibil după cel puțin trei luni de la efectuarea intervenției chirurgicale.

De ce aspectul bărbii este iregular și neplăcut?

transplant de barba

Dacă barba are rădăcini subțiri și rare, rezultă un aspect dezordonat, cu o densitate scăzută. Sunt bărbați cărora nu le pasă de această situație, întimp ce alții sunt preocupați și doresc îmbunătățirea situației. Acești bărbați sunt candidații potriviți și situația lor poate fi îmbunătățită prin intervenția chirurgicală de transplant de barbă. Realizarea operațiilor de transplant de barbă este posibilă datorită inovațiilor și succeselor obținute în domeniul operațiilor estetice.

Lasă un răspuns