Transplant Capilar TDF ... - Medistanbul

Tehnica de transplant capilar normal FUE se realizează în două, maxim trei sesiuni la fiecare șase luni, dar cu această nouă metodă de transplant TDF (two days FUE), întreg procesul durează două zile consecutive.

Este o metodă estetică pentru persoanele a căror zonă donatoare și receptoare sunt deschise și este un tratament cu rezultate permanente. Nu există timp de așteptare după procedeu în comparație cu alte tehnici și nu există diferențe în procesul de vindecare în comparație cu alte metode de transplant capilar. De aceea este o metodă de transplant capilar adecvată pentru persoanele care nu au timp pentru un transplant capilar datorită unei vieți profesionale ocupate și pentru acei pacienți care doresc să revină cât mai rapid la o viață absolut normală.

Metoda de transplant capilar TDF

Pentru a începe operația de transplant capilar TDF, se va ține cont de istoricul medical al pacientului și înainte de operație va fi evaluat de către echipa chirurgicală. Se pot trimite fotografii ale capului către medic pentru a determina zonele afectate de calviție și la sfârșitul acestei etape se va stabili dacă se poate realiza intervenția chirurgicală sau nu.

Dacă pacientul poate fi operat, se aplică anestezia locală și se extrag foliculii din zona donatoare, la fel ca la metoda FUE. Se vor extrage în jur de șapte mii foliculi . Această operație durează între patru și zece ore și aceleași etape se vor folosi în ziua următoare.

Vindecarea se face în funcție de fiecare pacient, dar în general, există posibilitatea să apară o înroșire a pielii capului care se va vindeca în maxim zece zile.

Pentru a scurta durata de vindecare se poate folosi un tratament ACell +PRP, acest tratament va accelera procesul de vindecare. La încheierea procesului de vindecare,  noile rădăcini vor fi mai puternice.

transplant capilar TDF

 Îngrijirea transplantului capilar TDF

Îngrijirea transplantului capilar TDF nu este diferită de tehnicile clasice de transplant capilar. Doctorul specialist le va oferi informațiile necesare după operație, dar ar fi avantajos capacientul să știe ce să facă înainte și după operație.

În primul rând, pacientul trebuie să aibă grijă, să protejeze zonele în care s-a intervenit și să nu atingă zonele intervenite chiar dacă există o senzație de mâncărime.

Una dintre întrebările cele mai frecvente se referă la poziția în care pacientul va dormi după operație. Zona receptoare și zona donatoare vor avea un grad crescut de sensibilitate și pacientul trebuie să doarmă cu capul și spatele sprijinite ușor pe pernă. Un unghi de 45 de grade va fi bun pentru odihnă. Pentru a obține mai multe sfaturi, se poate întreba medicul chirurg.

Cum funcționează metoda de transplant capilar TDF?

Procedeul se realizează sub anestezie locală. În timpul transplantului capilar, zona donatoare se împarte în două părți: stânga și dreapta. Rădăcinile de păr se din partea dreaptă se extrag și se transferă în prima regiune afectată de calviție. Se vor deschide canale și în cealaltă regiune afectată de calviție.

De aceea, jumătate din operație se realizează în prima zi. Ziua următoare se extrag rădăcinile din partea stângă a zonei donatoare și se plantează în canalele deschise în ziua anterioară.

Cu metoda de transplant capilar TDF se transferă în jur de patru mii de foliculi într-o zi. Pentru că fiecare grefa are între două și patru rădăcini, într-o zi se pot planta în jur de zece mii de fire de păr.

Nu este posibil să se obțină densitatea dorită într-o singură sesiune în cazul în care zona afectată de calviție este mai mare de o palmă și afectează zona frontală și coronariană.

Pacienții cu acest tip de calviție obțin densitate după doi ani de la data efectuării transplantului. Se transferă 2.500-3.500 de grefe în regiunea frontală prin metoda TDF. A doua zi se extrag grefele din partea stângă a zonei donatoare și se plantează în zona coronariană.

De aceea este posibil să se transfere aproximativ șapte mii de rădăcini în două zile. În felul acesta zona frontală și coronariană afectate de căderea părului vor fi acoperite în două zile de transplant. Metoda de transplant capilar TDF este o metodă care oferă pacientului comoditate.

transplant capilar TDF

Metoda de transplant capilar TDF se poate aplica la toate tipurile de păr?

Metoda TDF este o metodă de succes ce poate fi aplicată cu ușurință în toate tipurile de păr la pacienții care au zona frontală și coronariană afectate de calviție .

Care este procesul de vindecare cu metoda TDF?

Nu există diferențe între un transplant capilar realizat într-o singură sesiune și transplantul capilar TDF, dimpotrivă se observă o îmbunătățire. Se administrează un tratament PRP în zona receptoare în timpul operației . Acest tratament scurtează procesul de recuperare. Se observă o vindecare mai rapidă și fără urme.

Cât durează tratamentul?

65-70% din părul plantat va crește în șase până la opt luni după transplantul capilar. Ultimul punct de creștere se va vedea după un an, în zona posterioară a capului. Creșterea este puțin mai lentă aici pentru că vasele de sânge furnizează mai puțini factori nutritivi. După opt, zece luni se va încheia tratamentul și în această zonă.

La fel ca și în cazul transplantului capilar FUE, DHI, sau a transplantului fără raderea părului, experiența medicului în transplantul capilar TDF este foarte importantă.

Transplantul capilar TDF este aplicat cu succes de echipa noastră chirurgicală. Echipa medicală este experimentată și realizează transplantul și apoi urmărirea post operatorie. Contrastează-ne pentru mai multe informații!

Lasă un răspuns