Transplant Capilar Fără Raderea Părului ... - Medistanbul

Fără îndoială, una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de clienții noștri care intenționează să facă transplant de păr este despre realizarea operației fără raderea părului. Este posibil să se facă transplant de păr fără a bărbieri zona capului?

Pacienții încearcă de obicei să analizeze semnele de întrebare pe care le au în minte, gândindu-se cum se va schimba aspectul lor. În general, părul este ras pentru o operație estetică de transplant capilar, dar unii pacienți au îndoieli și rezerve și nu doresc bărbierirea părului. Acest tip de transplant este posibil, iar noi vă vom prezenta informațiile necesare.

Principalele motive pentru care pacienții nu doresc să-și radă părul:

 • Oamenii nu vor să-și radă părul pentru că nu doresc ca în mediul lor social să se știe că au făcut transplant capilar
 • Doamnele nu vor să renunțe la părul lung, de aceea preferă să nu se radă
 • Este posibil ca persoanele să nu dorească raderea părului din motive estetice
 • Persoanele care doresc să facă transplant de păr sunt rezervate pentru că nu doresc să experimenteze o diferență estetică  majoră.

Metoda FUT, se poate realiza fără raderea părului, foliculii de păr sunt revoltați și plantați fără a ajusta lungimea părului.

Metoda FUE, este metoda prin care zona donatoare este bărbierită. În continuare prezentăm detaliile acestui tip de transplant.

Metoda FUE cu radere

Zona donatoare este bărbierită// Zona receptoare nu este bărbierită .

Dacă pacientului a pierdut o mare parte a părului, plantarea cu această metodă oferă confort și poate fi făcută cu ușurință,  dar dacă există păr în zona receptoare, procesul va fi îngreunat și de mai lungă durată. Din această cauză poate fi dificilă plantarea unui număr mare de grefe în aceeași zi,  iar procedeul de transplant se poate face în două ședințe. Dacă în zona receptoare există densitate a părului, operația de plantare a grefelor va fi foarte dificilă.

Ce este bărbieritul limitat?

Este bărbieritul unei anumite părți din zona donatoare. Pe măsură ce zona donatoare se micșorează, scade și numărul de grefe ce pot fi recoltate.

Metoda FUE fără raderea părului

Este metoda prin care se transferă foliculii de păr fără a bărbieri zona donatoare. Întrucât întregul proces se face fără raderea părului, este nevoie de mai mult timp pentru operație și se vor recolta mai puține grefe.

transplant fara radere

Transplantul realizat cu părul ras

Este metoda folosită cu cea mai mare frecvență; este transplantul în care se bărbierește capul în totalitate. Pentru că atât zona donatoare cât și zona receptoare sunt bărbierite în întregime, se pot transplanta mai multe grefe.

Cu toate acestea, decizia finală îi aparține medicului specialist, el stabilește posibilitatea efectuării transplantului fără raderea părului după ce examinează pacientul. De exemplu, dacă pacientul a suferit pierderi semnificative ale părului în zona coronariană și necesită un număr mare de grefe, părul va fi bărbierit în totalitate. Decizia finală este luată de obicei în etapa de planificare a operației de transplant capilar, după ce medicul a examinat pacientul, pentru că fiecare metodă prezintă atât avantaje cât și dezavantaje . Dacă procedeul se face fără raderea părului, transplantul durează mai mult și numărul de foliculi colectați este semnificativ mai mic.

Cea mai proeminentă  diferență între transplantul capilar normal și cel fără raderea părului este dată de proporția dintre zona donatoare și zona receptoare. Dacă pacientul a pierdut cea mai mare parte a părului și există o suprafață mare care trebuie repopulată, experții recomandă să se radă părul. Dacă părul a căzut numai dintr-o anumită zonă și în proporție mică, este mai convenabil să faceți un transplant fără raderea părului. Pe scurt, când oamenii vin la examinare, ei trebuie să ia decizii și să acționeze conform indicațiilor medicului. În funcție de mărimea zonei receptoare se determină metoda de transplant capilar.

Beneficiile transplantului fără raderea părului:

 • Rasul este eliminat complet
 • Pacientul continuă să aibă părul lung
 • Crustele formate în zona donatoare nu sunt remarcabile
 • Nu rămân cicatrici
 • Timpul de vindecare este mai scurt
 • Revenirea la activitățile cotidiene este mai rapidă
 • Doamnele nu trebuie să renunțe la părul lung
 • Pacienții continuă să vadă și să experimenteze în fața oglinzii diferite stiluri și coafuri
 • Bărbații cărora le place să poarte părul lung pot face acest tip de transplant.

Dezavantajele transplantului fără raderea  părului :

 • Procedeul de instruire a medicului este mai laborios
 • Părul transplantat într-o sesiune este limitat, astfel încât densitatea obținută va fi mai mică
 • Procedeul este mai scump decât alte metode pentru că necesită mai multă muncă
 • În cazul transplantului fără radere este necesară o atenție sporită pe toată durata intervenției.

transplant fara radere

Transplantul de păr fără raderea părului este procedeul care necesită un efort dublu decât cel depus pentru realizarea unui transplant capilar normal. Deoarece părul este plantat fără radere, este un proces dificil care necesită mai mult timp, efort și meticulozitate; prin urmare,  această situație se reflectă în preț. Prețul este puțin mai mare decât cel al unui transplant capilar obișnuit. Un alt motiv al prețurilor ridicate este că nu toate spitalele și clinicile realizează acest tip de transplant. În Medistanbulajutăm pacienții noștri cu operații de transplant capilar fără radere realizate cu succes și la un preț accesibil.

Concluzii:

95% dintre pacienții care doresc un transplant de păr optează pentru raderea completă, în timp ce aproximativ 4% doresc numai raderea zonei donatoare. Putem spune că mai puțin de 1% din pacienți aleg transplantul capilar fără raderea părului. Unii dintre pacienții care au făcut acest tip de transplant spun că sunt mulțumiți de rezultate, dar recunosc că ar fi putut obține rezultate mai bune cu un transplant normal. Medicii cu experiență nu recomandă acest tip de transplant.

Lasă un răspuns