Transplant Capilar Cu Tehnica FUE ... - Medistanbul

Metoda de transplant capilar FUE (extracție de unități foliculare) este ultima metodă aplicată din 2004. Foliculii capilari se extrag din zona donatoare cu motoare speciale și se implantează unul câte unul în zona receptoare, după ce, în prealabil, medicul a deschis canalele.

Câte etape are tehnica de transplant capilar FUE și câte ore durează?

Tehnica FUE are trei etape

  • În prima etapă, foliculii capilari se extrag din zona donatoare și se păstrează într-un lichid special.
  • În a doua etapă, se deschid canalele.
  • În etapa a treia, foliculii capilari se planează unul câte unul în canale.

Întregul proces durează între opt și douăsprezece ore, depinde de numărul de foliculi capilari necesari pentru transplant.

transplant capilar FUE

De ce tehnica FUE?

Avantajul cel mai important pentru care metoda FUE este cea mai recomandată și cea mai folosită  tehnică este că nu există limită de foliculi ce pot fi transplantați, de aceea șase, șapte mii de foliculi pot fi transplantați într-o singură sesiune. Numărul de foliculi ce pot fi transplantați depinde de starea zonei donatoare.

Procesul de extracție este completat în așa fel încât să nu depășească 20% din zona donatoare, pentru a se obține o imagine estetică și uniformă. Din acest motiv, numărul maxim de foliculi extrași va fi diferit,  de la caz la caz,  unii pacienți vor avea un maxim de 3500 de foliculi în timp ce alții vor avea un maxim de +6000 foliculi.

Importanța zonei donatoare

Detaliul cel mai important în o operație de transplant capilar este o bună densitate în zona donatoare pentru că nimeni nu poate garanta un rezultat bun dacă zona donatoare este săracă.

Pentru a obține un rezultat optim și natural este important ca transplantul capilar să fie făcut de un medic experimentat, cu tehnica potrivită fiecărui caz și cel mai important, zona donatoare să fie bogată. Transplantul capilar este un transplant autolog, nu se pot implanta rădăcini de păr de la alți donatori.

De ce se fac analize de sânge înainte de operație?

Înainte de transplantul capilar, pacientului i se vor face analize ale sângelui. Dacă se descoperă anumite afecțiuni precum diabet, tensiune arterială, hepatită sau virusul HIV în mostrele de ser ale pacientului, continuitatea operației depinde de tipul afecțiunii. În cazul afecțiunilor de hepatită sau HIV, medicul este singurul care poate decide dacă operația va fi suspendată.

Anestezia locală fără durere și probleme post operatorii

Tehnica de anestezie locală fără durere și fără ace folosită în tehnica FUE reduce durerea produsă de ace cu 60-90%. În plus, pentru că motoarele speciale au vârful de extracție de 0,6 până la 0,9 milimetri, nu rămân cicatrici în zona donatoare.

Tehnica de transplant capilar FUE permite recuperarea părului fără durere, umflături și cicatrici. Transplantul capilar este o operație estetică cu rezultate permanente și o rată de reușită de 95%.

Există mici detalii, dar cu importanță deosebită de care trebuie să se țină cont când se face un transplant de păr. Există diferite unghiuri de creștere a părului și diferite calități, un folicul capilar poate avea un minimum de doi peri și un maxim de trei fire de păr. În concordanță cu calitatea părului și cu unghiul de creștere, se poate obține un aspect natural și se pot transplanta 40-65 rădăcini de păr pe centimetru pătrat.

transplant capilar FUE

Marcarea liniei frontale

Detaliul cel mai important în marcare liniei frontale este obținerea unui rezultat optim și natural. Când se desenează linia frontală, se tine cont în primul rând de mușchii frunții și linia nu se va marca în zona mușchilor pentru că foliculii transplantați nu pot crește în această zonă. Un alt detaliu important când se marchează linia frontală este forma feței precum și vârsta pacientului.

Cât timp trebuie rezervat pentru transplantul capilar?

Vor fi suficiente trei zile pentru a realiza un transplant capilar, prima zi este rezervată călătoriei, a doua zi se face transplantul, a treia zi se face prima spălare și apoi pacientul se poate întoarce în țara de origine.

Recomandări post operatorii

Pentru că transplantul capilar cu metoda FUE nu se face cu incizii, sutura chirurgicală a procesului de vindecare este foarte rapidă. Părul transplantat cade după o lună (pierderea shock). După a doua lună, foliculii capilari încep să crească. Procesul de creștere durează un an. Se vor observa diferențe semnificative după șase, șapte luni,  dar rezultatul final va fi vizibil după un an de la operație. După procesul de creștere, putem accepta rezultatul ca un rezultat permanent, permanent durata întregii vieți.

Transplantul de barbă, sprâncene și gene are de asemenea mult succes cu aceeași tehnică. Zona donatoare este situată tot în partea posterioară și laterale ale capului. Foliculi capilari se pot extrage de asemenea din barbă și transferați în zona receptoare, iar rezultatele vor fi de asemenea permanente.

Se cere pacientului să trimită fotografii și în funcție de imagini, se oferă informații despre numărul de foliculi, numărul de sesiuni și prețul intervenției. Pentru că fotografiile pot fi înșelătoare, se va face un examen pre operatoriu detaliat și gratuit.

Transplanturile de păr, barbă, gene și sprâncene vor avea rezultate optime și naturale atunci când operația este realizată de echipe profesionale.

Transplantul capilar nu schimbă doar aspectul, de asemenea mărește încrederea și autostima pacientului. Este posibilă obținerea rezultatului dorit atunci când zona donatoare este bogată, transplantul este realizat de un bun medic, cu o tehnică potrivită. După șase luni se poate vopsi părul, se pot utiliza geluri și uleiuri de îngrijire și se poate tunde.

Lasă un răspuns