Transplant Capilar Cu Sedare ... - Medistanbul

Sedarea este un procedeu de rutină în intervențiile chirurgicale, o combinație de medicamente care ajută pacientul să se relaxeze și care blochează durerea.

Sedative sau analgezice?

Este preferabil o combinație de analgezice și sedative. Toți experții sunt de acord că în aplicarea analgezicelor este prioritar să se evalueze gradul de durere , mai puțină durere înseamnă mai puține sedative și ca o consecință, mai puține efecte secundare și mai puțină toxicitate pentru organism.

De asemenea, trebuie prevenit fenomenul de delir, care este o complicație asociată cu morbilitateași mortalitatea.

Se folosește sedare al cărui efect este reducerea dificultăților respiratorii, sedarea ajută la reducerea consumului de oxigen și producerea de dioxid de carbon ( starea de șoc). Se protejează creierul de leziuni cerebrale ( edemuri,  ischemie) și se reduce starea de anxietate pentru că pacientul nu este conștient.

Sedarea se utilizează la scară largă în serviciile de reanimare și de către medicii SMURD, permite pacientului să suporte durerea și să nu fie la curent cu ce se întâmplă o anumită perioadă. În plus, există anumite patologii ( de exemplu, afecțiune epileptică convulsivă) care necesită sedare pentru a sfârși simptomele.

Folosirea  medicamentelor

Sedarea paliativă este când pacientul începe să-și piardă cunoștința cu ajutorul medicamentelor pentru amenajarea durerii. În aceste cazuri, doctorii vorbesc despre sedare paliativă continuă sau profundă. Sedarea paliativă poate fi de două tipuri, profundă sau lejeră.

În cazul sedării lejere, pacientul poate să pară că doarme, dar poate vorbi și atinge lucruri.

În cazul sedării profunde, pacientul doarme complet și nu poate face nimic.

Criterii medicale

Când medicul nu poate reduce starea de inconștiență a pacientului, situația trebuie să îndeplinească un anumit număr de criterii medicale, în particular, nu există altă formă de a opri gemetele și medicul poate estima că pacientul va muri într-o săptămână, maxim două.

De asemenea, există o formă scurtă de sedare paliativă. În acest caz, doctorul adoarme pacientul timp de câteva ore,  acest interval se numește timp de așteptare. Această formă de sedare paliativă  poate ușura pacientului așteptarea decesului.

transplant capilar cu sedare

Compoziția sedării

În general, sedarea este compusă din medicamente din clasa de medicamente hipnotice, care sunt:midalozam, lorazepam, bromazepam. Se pot include și propofol, ketaminași tiopental.

În practica zilnică, este rar să se separe sedarea de analgezia, care blochează componentul dureros. Analgezia este dată de totalitatea medicamentelor derivate din morfină: sufentanilo, alfentanilo, fentanilo.

Terapii farmaceutice recomandate

  • Midazolam, este un medicament care se folosește pentru sedarea în faza terminală pentru durere. Are efect de scurtă durată, între două și patru ore. Are limite terapeutice de siguranță ( efect sedantîntre 20 și 60 de minute în funcție de doză). Este ușor de administrat și un preț scăzut.
  • Propofol este un medicament ce se folosește în foarte multe cazuri,darnecesită o manipulare frecventă. Folosirea lui prezintă un ușor risc de apariție a convulsiilor, are o perioadă de 12 ore de retenție.
  • Barbiturice, aceste medicamente nu sunt recomandate.

Metode practice de sedare

Se face un număr semnificativ de întrebări cu privire la sedare pentru a garanta o abordare coerentă între obiectivul etic și aplicarea deciziei luate.

transplant capilar cu sedare

Complicații

Afecțiunile respiratorii, hipertensiunea și apneea sunt cele mai frecvente complicații care apar ca urmare a sedării.

Principii generale

Anestezia și reanimarea, manevrarea pre operatorie, înainte în timpul și după operație a pacientului. Această atenție este bazată integral în evaluarea pre operatorie. În timpul intervenției chirurgicale, anestezistul va avertiza pacientul despre durere și va folosi o combinație de analgezice, hipnotice pentru a evita memorarea intervenției chirurgicale, iar în unele cazuri, va relaxa toată musculatura pentru a ajuta procesul de vindecare. Este vorba de anestezie generală.

Anestezia locală se folosește pentru a adormi o anumită parte a corpului ( braț, picior, abdomen)pentru a permite ca pacientul să facă o operație limitată în regiunea anesteziată.

În timpul intervenției chirurgicale, comoditatea pacientului și buna desfășurare a operație sunt asigurate de formă excelentă datorită anesteziei.

Medicii stomatologi sunt cei care ușurează efectiv durerea pacienților. Acest tip de anestezie se numește anestezie terapeutică și poate fi generală, regională sau locală.

Obiective

Cel mai important este eliminarea durerii și protejarea pacientului de tulburări fiziologice induse de actul chirurgical. Pacientul este supus la trei faze succesive:

  • Rezistența la durere sau analgezia.
  • Somn sau narcoză.
  • Lipsa reflexelor și relaxarea musculară care ușurează munca chirurgului. Când efectele anestezie încep să dispară, pacientul intră automat în a doua fază și apoi în prima, după care își recăpătă cunoștința și nu își amintește nimic. Această  afazie post operatorie este produsă de administrarea de medicamente înainte de operație.

Sedarea este un procedeu care poate fi utilizat cu succes într-o operație de transplant capilar.

Lasă un răspuns