Transplant Capilar Cu Metoda FUE Safir Percutant ... - Medistanbul

Tehnica de transplant capilar FUE Safir percutant este cea mai nouă metodă, înlocuiește cuțitele de oțel cu cuțite cu lama din safir, foarte ascuțite.

În fiecare zi apar sau se îmbunătățesc noi tehnici și noi tehnologii, în toate domeniile. De asemenea, în  transplantul capilar s-au dezvoltat noi tehnici, cu rezultate foarte bune.

Pierderea părului este o problemă estetică și medicală, care afectează în mod special bărbații.

Tehnicile de transplant capilar s-au dezvoltat și îmbunătățit cu rapiditate de-a lungul timpului și au obținut o comoditate crescută și rezultate optime. Transplantul capilar s-a transformat într-o operație estetică minim invazivă, a armonizat forma finală folosind noi dispozitive medicale mai eficiente.

Transplantul capilar FUE Safir percutant este considerat metoda cea mai modernă și cea mai folosită care are drept rezultat un aspect natural.

Metoda FUE a dus succesul un pas înainte utilizând dispozitive speciale cu lame de safir. Un transplant capilar reușit depinde de folosirea ultimei tehnici.

Metoda FUE a fost preferată de mulți medici după 2003 pentru că are un procentaj crescut de reușită. Fără îndoială, cu dezvoltarea tehnicii cu lame de safir, la ora actuală este tehnica preferată de medici și pacienți.

În operațiile de transplant capilar, multe zone receptoare ale canalelor sunt perforate și tăiate. Tehnica FUE Safir percutant este cea mai bună metodă de pentru a perfora și tăia aceste canale.

Tehnica de transplant capilar FUE Safir percutant a apărut prin folosirea de lame de safir foarte ascuțite, cu o duritate apropiată de cea a diamantului, în locul lamelor de oțel. De aceea, operațiile estetice de transplant capilar au devenit mai simple.

În concluzie,  se poate spune că această tehnică are un impact deosebit în reușita operației.

transplant fue safir

Avantajele transplantului capilar FUE Safir percutant

În transplantul capilar percutant, rădăcinile părului sunt unite în găuri foarte mici și rotunde, de aceeași mărime, pentru că toate canalele au aceeași grosime și același unghi în zona receptoare. De aceea, nu există nici un risc ca foliculii de păr să se miște.

Un alt avantaj este perioada rapidă  recuperare. În doar patru, cinci zile nu vor rămâne cruste în zona receptoare, în comparație cu alte tehnici, canalele se taie și produc răni minime la nivelul pielii.

Metoda de transplant capilar FUE Safir percutant permite transferul de foliculi pentru a obține un păr des, pentru că face posibilă deschiderea multor canale. Din acest motiv, rezultatele obținute sunt mai bune când se aplică pacienților care suferă de o pierdere masivă a părului.

Timpul de recuperare după transplantul capilar cu o lamă percutantă de safir este foarte scurt. Deschizătura canalelor cu lamele de safir este la nivel micro. De aceea se păstrează direcția unghiurilor în canale, fără a se schimba direcția de creștere a părului.

Se poate afirma că avantajele cele mai importante oferite de transplantul capilar FUE Safir percutant sunt densitatea, aparența naturală a părului și vindecarea rapidă. Această tehnică este potrivită pentru stabilitate, vindecarea este mai rapidă și de aceea riscul de infecție este minim în comparație cu alte metode.

Avantaje ale transplantului FUE Safir percutant

transplant fue safir

  • Vindecare mai rapidă în comparație cu tehnica FUE normal.
  • Se folosesc ace foarte ascuțite de unică folosință.
  • Cicatricile în zona donatoare sunt minime.
  • Rata de creștere a părului va fi mai rapidă pentru că foliculii de păr sunt intacți.

Etape ale transplantului capilar cu metoda FUE Safir percutant

Extragerea rădăcinilor de păr se face în timpul aceleași intervenții. Se folosesc ace ascuțite de 0,7-0,9 mm și un micro motor ajustabil fin, perii din zona donatoare se extrag individual și cu grijă, acest procedeu înseamnă FUE ( extracție d unități foliculare).

De ce transplantul capilar cu metoda FUE Safir percutant este așa special?

Așa cum numele indică, noua metodă se face cu ajutorul unor lame de safir, nu de oțel. Asta înseamnă de asemenea că se vor forma mai puține cruste și un proces de vindecare mai rapid. În o operație tradițională de transplant capilar FUE, se folosesc cuțite de oțel pentru a deschide canale.

Cu tehnica clasică FUE, canalele se deschid în formă de U. Situația este diferită în transplantul capilar cu metoda FUE Safir percutant pentru că se vor deschide canale în formă de V.

Deschiderea în formă de U creează conducte mai mari care vor produce sângerări mai mari și o densitate capilară mai redusă. Combinația dintre lamele de safir cu metoda percutantă obțin cea mai bună deschidere de canale.

De ce să aleg transplantul capilar FUE Safir percutant?

Noul transplant capilar FUE Safir percutant promovează un proces de vindecare mai bun și mai rapid. Lamele de safir permit ca densitatea părului să fie semnificativ mărită și direcția de creștere să aibă un aspect natural pentru că foliculii transplantați se potrivesc perfect cu deschiderea făcută de lamele de safir. Părul se poate planta în unghiul corect,  la 45-50 de grade.

Lamele de safir sunt disponibile în diferite mărimi. Structura dură și netedă a lamelor, reduce semnificativ riscul de infecție. În plus ,se minimalizează scurgerea de lichid corporal în zona donatoare.

Incizia ideală pentru plantarea părului face imposibilă schimbarea direcției de creștere a foliculilor transplantați.

Diferența între FUE normal și FUE Safir

  • Lama de safir este mai ascuțită, antibacteriană și robustă, de aceea rănile produse la nivelul pielii în timpul deschiderii de canale sunt mai mici decât cu cuțitul de oțel.
  • Datorită diametrului mai subțire al vârfului de safir, transplantul de păr se poate face cu o frecvență majoră, în timp ce numărul de foliculi transferați în canalele deschise cu cuțitul de oțel este limitat. Un număr mai mare de foliculi transferați permit obținerea unei densități crescute a părului.
  • Edemul posterior intervenției chirurgicale și formarea de cruste sunt minore comparativ cu cele care rezultă după FUE normal.
  • Transplantul capilar cu metoda FUE Safir percutant este o operație mai rapidă și mai comodă
  • Părul transplantat cu metoda FUE Safir percutant nu schimbă unghiul de creștere datorită deschiderii unui canal perfect.
Lasă un răspuns