Ridicarea Braziliană A Feselor ... - Medistanbul

Pentru că dansatoarele de la carnavalul de la Rio au un posteriori bombat și aspectuos,  ridicarea feselor a primit numele de ridicare braziliană a fundului.

Fiecare își dorește un corp frumos și bine proporționat,  de aceea tot mai multe persoane apelează la ajutorul chirurgiei estetice pentru a remedia eventualele imperfecțiuni.  Una din cele mai populare operații estetice este ridicarea braziliană a fundului.

Ridicarea braziliană a fundului este o operație estetică simplă, foarte populară care folosește transferul de grăsime autologă pentru a obține fese bombate și ridicate. Rezultatele obținute ca urmare a operației sunt mai durabile și mai bune decât cele obținute prin realizarea exercițiilor fizice. Pentru a evita orice risc este foarte important ca operația să se realizeze într-o  clinică sau spital.

Operația de ridicare braziliană a feselor constă în injectarea propriei grăsimi,  grăsime extrasă în prealabil prin procedeul de liposucție din zonele cu surplus. Înainte de operație,  medicul va studia istoricul medical al pacientului pentru a stabili dacă se poate realiza intervenția chirurgicală.

ridicarea feselor

Etape ale operației de ridicare braziliană a fundului:

 • Anestezia. În general, operația de ridicare braziliană a fundului se efectuează sub anestezie totală, dar dacă se va injecta o cantitate mică de grăsime și pacientul dorește, se poate face sub anestezie locală. Dacă anestezia produce efecte adverse ( amețeală, vărsărturi) medicul va administra și alt tratament.
 • Liposucția. Medicul va extrage surplusul de grăsime din diferite zone ale corpului, cum ar fi zona abdomenului și zona coapselor. Se vor face mici incizii în piele și apoi se va folosi un tub special numit canulă pentru a extrage grăsimea din organism.
 • Procesarea grăsimii. Grăsimea extrasă este curățată de eventualele impurități și apoi prin centrifugare este transformată în lichid.
 • Injectarea. Grăsimea procesată este injectată în diferite părți ale feselor pentru a crea un aspect bombat și o mărire a volumului. Pentru a face transferul de grăsime autologă se pot face între trei și cinci tăieturi în jurul șoldului
 • Închiderea inciziilor. Atât zona din care s-a extras grăsimea cât și zona în care a fost injectată, vor fi închise prin cusături. Se va aplica un pansament compresiv în zonele intervenite pentru a reduce riscul de sângerare.

Beneficiile operației de ridicare braziliană a fundului:

Operația de ridicare braziliană a feselor are un rezultat optim și natural spre deosebire de operațiile în care se folosesc implanturi de silicon. Ajută la rezolvarea unor probleme estetice care apar odată cu înaintarea în vârstă, cum ar fi pierderea volumului și lăsarea feselor. Persoanele care se simt incomodate de aspectul propriu pot lua în calcul această operație estetică pentru că rezultatul va ajuta la îmbunătățirea aspectului exterior și va mări autostima pacientului. Pentru că se transferă grăsime proprie, riscul de respingere și infecție este minim comparativ cu riscul unei operații cu implanturi din silicon. În ciuda acestor avantaje, există și anumite efecte secundare demne de luat în considerare.

Efectele secundare ale operației de ridicarebraziliană a feselor:

Pentru că se folosește grăsime autologă, riscul de respingere și infecție este redus . Cu toate acestea pot să apară următoarele efecte adverse:

 • Risc de infecție
 • Durere post operatorie
 • Leziuni ale pielii
 • Pierdere apielii ca rezultat a unor infecții puternice
 • Apariția unor umflătur isub piele în zona de extracție a grăsimii și în zona injectată.

Rapoartele actuale arată că rata mortalității ca urmare a operației de ridicare braziliană a fundului este destul de scăzută, una la trei mii. Când operația este greșită, grăsimea injectată poate ajunge în vasele sanguine din șolduri și apoi în plămâni, unde va produce un stres respirator și în cele din urmă, moartea. De asemenea  este posibil ca grăsimea injectată să nu fie depozitată, organismul o va descompune și apoi o va absorbi. Uneori sunt necesare mai multe intervenții chirurgicale pentru a obține rezultatele și forma dorită.

Ca orice operație chirurgicală, intervenția de ridicare braziliană a fundului are unele recomandări post operatorii:

 • Se vor administra medicamente antiinflamatoare pentru a preveni apariția de hematoame
 • Se vor administra antibiotice pentru a preveni apariția unei infecții
 • Pacientul va purta un bandaj elastic pentru a preveni sângerarea
 • Timp de două săptămâni pacientul nu poate să se așeze pe fund
 • Pacientul trebuie să doarmă pe burtă sau într-o parte până când operația va fi vindecată complet.

Pentru a obține rezultate optime,  este posibilsă fie nevoie de mai multe intervenții chirurgicale. Rezultatul final al primei operații de ridicare braziliană a fundului va fi vizibil după aproximativ șase luni.

Înainte de a lua o decizie privind realizarea operației de ridicare braziliană a fundului este indicat să se consulte un medic specialist pentru a vedea dacă este posibilă realizarea intervenției chirurgicale. Persoanele indicate pentru a face acest tip de operație:

 • Persoanele a căror forme se deteriorează odată cu înaintarea în vârstă
 • Persoanele care și-au pierdut forma naturală din cauza fluctuațiilor de greutate
 • Persoanele nemulțumite de aspectul propriu
 • Persoanele care au o cantitate suficientă de grăsime pentru transfer .

ridicarea feselor

Diferite metode de ridicare braziliană a fundului

Sculptralift este o metodă de umplere a golurilor fesiere rezultate ca urmare a pierderii de volum odată cu înaintarea în vârstă. La început era folosită exclusiv pentru eliminarea ridurilor faciale, dar se obțin rezultate foarte bune în operația de ridicare braziliană a fundului.

Implant de silicon, după cum sugerează și numele, această operație utilizează implanturi de silicon așezate pe fese. Implanturile de silicon prezintăr iscul de deplasare pe termen lung, astfel încât să fie nevoies ă se repete operația la un moment dat.

Liposucție, dacă există surplus de grăsime în zona șoldurilor sau a abdomenului, aceasta poate fi extrasă prin aspirare, ulterior fiind injectată pentru obținerea unor fese bombate și cu volum mărit. Această operație se centrează pe transferul de grăsime autologă.

NU folosiți niciodată injecții de silicon sau hidrogel pentru ridicarea feselor. Astfel de injecții nu au același rezultat ca o operație și sunt periculoase, provoacă diverse reacții adverse  și uneori chiar și moartea.

Alegerea medicului și a locului în care se va face operația este un pas foarte important. Se recomandă alegerea unei clinici sau spital unde se pot pune toate întrebările legate de modul în care decurge operația și unde se vor oferi toate informațiile necesare. De asemenea, se pot prezenta imagini fotografice și video cu exemple din activitatea medicului. Dacă medicul nu deține licență,  se va face o ofertă cu un preț foarte scăzut. Când operația se efectuează într-un spital sau o clinică de către un medic licențiat și cu experiență, rezultatele vor fi pe măsură și riscurile minime. Este recomandat cap ersoanele interesate de acest tip de operațiesă se pregătească în avans, adunând informații, aflând toate detaliile,  costurile și timpul de recuperare.

Operația de ridicare braziliană a fundului este o operație estetică ușoară, dar nu este potrivită sau indicată pentru toată lumea. Doctorul specialist este singurul în măsură să stabilească ce este potrivit nevoilor fiecărui pacient.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru că dansatoarele de la carnavalul de la Rio au un posteriori bombat și aspectuos,  ridicarea feselor a primit numele de ridicare braziliană a fundului.

Fiecare își dorește un corp frumos și bine proporționat,  de aceea tot mai multe persoane apelează la ajutorul chirurgiei estetice pentru a remedia eventualele imperfecțiuni.  Una din cele mai populare operații estetice este ridicarea braziliană a fundului.

Ridicarea braziliană a fundului este o operație estetică simplă, foarte populară care folosește transferul de grăsime autologăpentru a obține fese bombate și ridicate. Rezultatele obținute ca urmare a operației sunt mai durabile și mai bune decât cele obținute prin realizarea exercițiilor fizice. Pentru a evita orice risc este foarte important ca operația să se realizeze într-o  clinică sau spital.

Operația de ridicare braziliană a feselor constă în injectarea propriei grăsimi,  grăsime extrasă în prealabil prin procedeul de liposucție din zonele cu surplus. Înainte de operație,  medicul va studia istoricul medical al pacientului pentru a stabili dacă se poate realiza intervenția chirurgicală.

Etape ale operației de ridicare braziliană a fundului:

Lasă un răspuns