Reconstrucția Sânilor ... - Medistanbul

Reconstrucția sânilor este o operație estetică care remodelează forma sânilor.

Este o intervenție chirurgicală care ridică sânii pentru a preveni cancerul mamar. În reconstrucția sânilor, implanturile folosite se umplu cu gel de silicon sau se folosesc dispozitive de silicon umplute cu o soluție salină. Aceste implanturi și dispozitive au rolul de a remodela sânii.

Reconstrucția mamară cu implanturi de silicon este o operație complexă realizată de un chirurg plastic. Procesul de reconstrucție mamară necesită două sau mai multe operații. Pentru pregătirea implanturilor puteți aștepta câteva luni după ce ați făcut prima intervenție chirurgicală, pentru a extinde și a întinde pielea sânilor.

reconstructie mamara

Riscuri

Reconstrucția mamară cu implanturi prezintă următoarele riscuri:

 • Sâni diferiți că formă sau mărime (asimetrie mamară).
 • Durere în zona sânilor.
 • Desumflarea implanturilor.
 • Proces de vindecare inegal (lacerații).
 • Un risc crescut în procesul efectuării operației pentru a schimba sau reașeza implanturile.
 • Schimbări ale sensibilității sânilor.
 • Risc de infecție.
 • Risc de sângerare.
 • Riscuri relaționate cu anestezia.

Ce pași trebuie urmați înainte de operația de reconstrucție mamară?

Înainte de operație, medicul dumneavoastră vă va recomanda să consultați un chirurg plastic. Consultați un chirurg plastic cu experiență în reconstrucția mamară după o masectomie. Chirurgul dumneavoastră toracic și chirurgul plastician trebuie să lucreze împreună pentru a găsi cel mai bun tratament chirurgical și cea mai bună metodă de reconstrucție mamară pentru cazul dumneavoastră.

Chirurgul dumneavoastră plastician va finaliza opțiunile pe care le aveți pentru operație și vă va explica avantajele și  dezavantajele reconstrucției mamare bazată pe implanturi. Medicul chirurg vă poate arăta fotografii ale pacientelor cu diferite tipuri de reconstrucție mamară. Tipul dumneavoastră de corp, starea de sănătate și factorul de tratament al cancerului influențează alegerea tipului de reconstrucție mamară.

Chirurgul vă va informa despre anestezie, despre etapele operației și despre pașii post operatorii care sunt necesari. Chirurgul dumneavoastră plastician poate să analizeze argumentele pro și contra chirurgiei în toraxul dumneavoastră, inclusiv dacă este posibilă realizarea operației. Chirurgia de ridicare a sânului sănătos poate dubla riscurile operației, precum sângerarea sau infecția. În plus, puteți fi nemulțumită de rezultatele estetice după intervenția chirurgicală. Înainte de operație, urmați instrucțiunile specifice ale doctorului pentru pregătirea intervenției chirurgicale. Aceste instrucțiuni pot să includă dietă alimentară, întreruperea unor tratamente și întreruperea fumatului.

reconstructie mamara

Ce așteptări puteți avea ?

Reconstrucția mamară începe cu introducerea implantului mamar sau a întinderii țesutului în timpul operației de masectomie sau în timpul unui procedeu posterior. În general reconstrucția mamară necesită mai multe intervenții chirurgicale chiar dacă optați pentru o reconstrucție imediată.

Implanturi mamare

Implantul mamar este o carcasă de silicon rotundă sau în formă de lacrimă plină cu o soluție salină sau gel de silicon. Înainte implanturile de silicon erau interzise din motive de siguranță,  dar acum sunt considerate sigure.

Chirurgul plastician introduce implantul în fața sau în spatele mușchiului sânului. Implanturile fixate în fața mușchiului se mențin la locul ales folosind un țesut special numit matrice dermică acelulară. Unele femei pot introduce un implant mamar permanent în timpul operației de masectomie. În general, multe femei necesită un proces de două etape cu extinderea țesutului mamar înainte de introducerea implanturilor permanente.

Extinderile de țesut

Extinderea de țesut este un procedeu care întinde pielea rămasă în zona sânului și țesuturile moi pentru a introduce implantul mamar. Chirurgul dumneavoastră va introduce un întinzător de țesut sub formă de glob deasupra sau dedesubtul mușchiului pieptului în timpul operației de masectomie.

Timp de câteva luni,  medicul sau asistenta dumneavoastră vor folosi un ac pentru a umple  gradual globul injectând soluție salină în valvulă cu ajutorul unei mici valvule situată sub piele. Această umplere graduală permite ca pielea să se întindă în timpul procesului. Este necesar să mergeți la medic la fiecare două săptămâni pentru a injecta soluția salină. În timp ce implantul se extinde, puteți experimenta un pic de incomoditate  sau presiune în zona pieptului.

Există un tip nou de întinzător de țesut care utilizează dioxid de carbon. Acest întinzător poate elibera gaz dintr-un depozit intern. În comparație cu întinderea cu soluție salină, întinderea graduală cu dioxid de carbon poate reduce cantitatea de incomoditate pe care o simțiți.

Imediat după ce țesutul s-a întins suficient, chirurgul dumneavoastră poate realiza o a doua intervenție chirurgicală pentru a extrage întinzătorul de țesut pentru a-l înlocui cu un implant mamar permanent situat în același loc în care a fost întinzătorul de țesut.

Recuperarea

După operație, vă puteți simți obosită sau cu dureri, timp de câteva săptămâni. Doctorul dumneavoastră vă va prescrie un tratament pentru a ajuta la ameliorarea durerilor. Timpul de recuperare înainte de a reveni la viața normală este de cel puțin șase săptămâni. Este necesar să stați liniștită și să aveți răbdare în această perioadă de recuperare.

Chirurgul dumneavoastră vă va informa despre restricțiile de activitate, de exemplu nu puteți ridica greutăți sau să depuneți efort fizic intens. Poate dura mult să reveniți la o viață absolut normală, un an sau chiar doi înainte de a fi complet vindecată. În general, chirurgul dumneavoastră plastician va controla în fiecare an starea sânilor. În orice caz, dacă aveți vreo îndoială în legătură cu intervenția chirurgicală de reconstrucție mamară, vorbiți cu chirurgul dumneavoastră pentru a clarifica toate detaliile.

Reconstrucția mamelonului

Reconstrucția mamară este o operație estetică care include restructurarea mamelonului, pentru a defini zona întunecată de piele care îl înconjoară.

Examinări viitoare pentru a detecta cancerul mamar

Dacă aveți un sân reconstruit, este posibil să fie nevoie să faceți o mamografie periodicăla sânul sănătos. Sânii reconstruiți nu necesită examinare prin mamografie. Nu uitați să realizați un examen medical al sânilor, al sânului natural, al pielii și în jurul sânului reconstruit. Aceste examene vă vor ajuta să recunoașteți schimbările care se produc în sân după operație pentru a putea fi atentă la noile schimbări și a informa medicul specialist.

Ce avantaje are reconstrucția mamară?

 • Simetrie  pieptului care va face ca hainele să se potrivească mai bine.
 • Vă ajută să proveniți necesitatea unei proteze externe în sutien și vă veți simți mai comod.
 • Îmbunătățește autostima, încrederea în sine și în propria imagine.
 • Previne amintiri fizice ale bolii.
 • Infățișare mai frumoasă și o circumferință  simetrică în zona pieptului.

Este nevoie de chirurgie adițională pentru corecție și îmbunătățirea problemelor reconstructive.

Rezultate

Trebuie să aveți așteptări realiste în timp ce estimați rezultatele operației. Chirurgia estetică de reconstrucție mamară aduce multe beneficii, dar nu face ca pacientul să se vadă sau să se simtă ca înainte de operația de masectomie.

Lasă un răspuns