Procedee Cosmetice și Lifting Al Sprâncenelor ... - Medistanbul

Liftingul de sprâncene, cunoscut de asemenea ca lifting de frunte reîntinerește partea fețe situată deasupra ochilor.

Pentru că se elimină excesul de piele din zona frunții și se repoziționează mușchii și țesuturile care stau la bază, un lifting de sprâncene poate corecta o frunte grea și flască, elimina ridurile profunde și remodela un contur mai netedă și mai tânăr în partea superioară a feței.

De ce se face un lifting de sprâncene?

Problema îmbătrânirii frunții este efectul produs de efectele noastre faciale: o frunte flască și ridată poate să ne dea un aspect obosit, preocupat și inclusiv supărat. De asemenea, unii dintre noi suntem predispuși genetic să avem o frunte mai groasă ceea ce ne creează aspectul de persoană încruntată chiar și atunci când avem cea mai bună dispoziție posibilă.

Liftingul frunții abordează direct aceste probleme, ajutând pacienții să se bucure de un aspect mai proaspăt și natural și să obțină alte schimbări pozitive.

Ochii vor părea mai strălucitori și privirea mai atentă. Autostima se poate mări pentru că nu mai ești preocupat că te vezi „preocupat”.

lifting sprancene

Tipuri de lifting de sprâncene

  • Lifting clasic. Liftingul clasic al frunții implică o tăietură continuă care începe la nivelul urechilor și urcă până la linia părului. În funcție de locul unde este situată linia părului, medicul chirurg vă încerca să evite o cicatrice vizibilă.
  • Lifting facial endoscopic. Pentru o ridicare endoscopică, medicul plastician face niște tăieturi mai scurte în pielea capului. El va introduce un telescop cu  o cameră mică la capătul unui tub subțire și va folosi un alt dispozitiv în cealaltă tăietură pentru a realiza schimbările necesare.

În liftingul frunții endoscopic, chirurgul va folosi mici ancore pentru a fixa țesutul. Pentru că tăieturile sunt mai mici, acest procedeu este mai puțin invaziv ca liftingul clasic. Vor rezulta cicatrici minime și timpul de recuperare va fi mai scurt.

Etape pre operatorii

Vă veți reuni cu chirurgul pentru a obține maximul de informații necesare. În timpul acestei întâlniri, trebuie să analizați care sunt obiectivele dumneavoastră, starea de sănătate actuală și istoricul medical. Chirurgul dumneavoastră va examina toată zona frunții, inclusiv pleoapele superioare, acordând o atenție deosebită mușchilor.

Chirurgul vă poate cere să faceți o serie de expresii faciale pentru a vedea mai bine cum vă poate ajuta. Trebuie să solicitați medicului toate detaliile și tarifele precum și modalitatea de plată a operației.

În general, asigurarea medicală nu plătește intervențiile chirurgicale estetice. Trebuie să existe un motiv medical pentru ca o companie de asigurări medicale să acopere total sau parțial această operație.

 Dacă nu știți sigur care este cazul dumneavoastră, întrebați medicul și compania dumneavoastră de asigurare de sănătate înainte de a lua o hotărâre. În felul acesta, veți fi sigur ce trebuie să plătiți dumneavoastră.

Ce trebuie făcut înainte de operația de lifting al frunții?

Poate fi necesar să modificați un pic stilul dumneavoastră de viață înainte de a face o operație de lifting al frunții. Chirurgul dumneavoastră vă va date instrucțiuni detaliate despre ce trebuie făcut și când trebuie făcut.

De exemplu, dacă fumați, chirurgul dumneavoastră vă poate cere să renunțați la acest obicei nociv măcar pentru o perioadă determinată. De asemenea, este necesar să evitați alcoolul și anumite medicamente.

Dacă urmați vreun tratament care include medicamente antiinflamatoare sau aspirină, chirurgul dumneavoastră vă va cere să întrerupeți tratamentul pentru o perioadă înaintea operației. Aceste medicamente pot crește sângerarea și trebuie evitate.

În plus, dacă părul dumneavoastră este lung, va îngreuna procedeul și vă fi necesar să vă tundeți. Asigurați-vă că lămuriți toate aspectele legate de intervenția chirurgicală precum și cum trebuie să vă pregătiți, cu chirurgul dumneavoastră.

Necesități post operatorii

Asigurați-vă că aveți acasă suficiente  feșe sterile și șervețele curate pentru când vă externați după operația estetică de lifting al frunții. De asemenea,  asigurați-vă că aveți următoarele articole:

  • Multă gheață
  • Recipient pentru gheață sau apă rece
  • Pungi de mazăre sau porumb congelate pentru a le folosi în loc de gheață
  • Perne. Va fi necesar să mențineți capul ridicat pentru un timp
  • Unguent pentru zona inciziei, chirurgul vă poate recomanda sau prescrie.

Operația de lifting al frunții se poate face în cabinetul chirurgului dumneavoastră, într-un spital sau într-un ambulatoriu. Intervenția chirurgicală are o durată de aproximativ două ore și în mod normal nu este necesară internarea.

lifting sprancene

Fără îndoială, când vă întoarceți acasă trebuie să fiți însoțit și dacă trăiți singur rugați un prieten sau o rudă să rămână cu dumneavoastră în primele două zile.

În majoritatea cazurilor, chirurgul va folosi anestezie locală. Dacă credeți că vă veți simți mai comod, puteți solicita o anestezie generală.

Când se încheie intervenția chirurgicală, medicul chirurg va închide inciziile prin puncte de sutură sau agrafe chirurgicale, va curăța zona și vă va  bandaja fața.

Este foarte important să urmați instrucțiunile chirurgului dumneavoastră despre cum trebuie îngrijite inciziile și cu ce frecvență trebuie schimbat bandajul.

Care sunt expectativele post operatorii?

Vindecarea variază în funcție de procedeul de lifting al frunții utilizat (clasic sau endoscopic). În orice caz, veți avea puncte de sutură sau agrafe chirurgicale ce trebuie scoase în aproximativ o săptămână.

Dacă aveți șuruburi de fixare temporară, chirurgul dumneavoastră le va scoate în aproximativ două săptămâni. Aceste accesorii se instalează sub linia părului pentru a menține fruntea întinsă.

Este foarte probabil să aveți umflături și hematoame care pot afecta zone ale feței care nu au fost operate, inclusiv în zona obrajilor sau a ochilor. Umflăturile dispar după aproximativ o săptămână.

Timp de cel puțin două zile după operație, trebuie să mențineți capul ridicat pentru a ameliora umflăturile și puteți aplica comprese cu gheață în zonele afectate.

Dacă chirurgul dumneavoastră a folosit metoda clasică de lifting al sprâncenelor, este posibil să simțiți mai multă durere în timpul recuperării. Medicul vă poate prescrie analgezice. De asemenea puteți avea o senzație de mâncărime timp de câteva luni.

De asemenea, după liftingul endoscopic al frunții, medicul vă va prescrie un tratament cu analgezice. Senzația de mâncărime poate fi un efect secundar, dar va fi mai mică decât cu metoda convențională.

Majoritatea pacienților se pot întoarce la muncă după aproximativ zece zile, în funcție de procedeul aplicat și rata personală de vindecare.

Evitați ridicarea obiectelor grele, nu depuneți efort fizic intens sau orice altă activitate în timpul primei săptămâni. Chiar dacă efectele secundare sunt minime, posibilele complicații pot include infecții, complicații relaționate cu mișcarea sprâncenelor sau pierderea sensibilității în jurul locului de incizie. Este important să rețineți că aceste complicații apar foarte rar.

Chirurgia și recuperarea

Operația de lifting al frunții este un procedeu ambulatoriu, realizat sub anestezie generală sau sedare intravenoasă cu anestezie locală. Durata operației variază în funcție de procedeul de lifting al frunții aplicat.

Inciziile se pot închide cu puncte de sutură sau agrafe chirurgicale care se extrag după aproximativ o săptămână de la efectuarea operației.

În general, pacienții resimt puțină durere după o operație de ridicare a frunții, dar este normal să simtă puțină durere și o senzație de apăsare în zona frunții. Umflăturile și vânătăile apar în primele zece zile după operație și în mod normal dispar după aproximativ două săptămâni.

Momentul reluării activității după o intervenție chirurgicală de ridicare a sprâncenelor depinde de fiecare persoană, dacă a făcut doar un lifting de sprâncene vindecarea este mult mai rapidă decât în cazul unui pacient care a realizat un lifting de sprâncene împreună cu un lifting facial sau alt procedeu mai extins.

Rezultatele operației sunt de durată?

Când operația este realizată de un chirurg estetic experimentat și licențiat, rezultatele operației de ridicare a frunții durează mulți ani. Fără îndoială, nimic nu poate opri procesul natural de îmbătrânire și în sfârșit, țesutul frunții va începe să se miște cu timpul și din cauza gravitației.

Puteți ajuta la menținerea  rezultatelor la maxim, adoptând un stil de viață sănătos. Folosiți protecție solară în fiecare zi, urmați o dietă bogată în alimente integrale și vitamine și nu fumați.

Dacă vă deranjează efectele îmbătrânirii frunții în aspectul estetic și vă micșorează încrederea în propria persoană, vă recomandăm să consultați un chirurg plastician certificat pentru a obține mai multe informații despre opțiunile de chirurgia estetică de lifting al sprâncenelor.

Lasă un răspuns