Operația De Lifting Facial ... - Medistanbul

Liftingul facial sau întinerirea facială , este o intervenție chirurgicală estetică, care îndepărtează surplusul de piele.

O dată cu îmbătrânirea, pielea își pierde elasticitate și luminozitatea, apar ridurile, iar obrajii își pierd suplețea. Operația de lifting facial nu obține o față tânără, doar îndepărtează semnele vizibile ale îmbătrânirii. Operația de lifting facial se poate realiza asupra pacienților de ambele sexe, cu o stare de sănătate bună și care au vârsta cuprinsă între 40-70  de ani.

lifting facial

Operația de lifting facial oferă o îmbunătățire majoră a aspectului exterior și se face într-o clinică sau spital; se poate face cu anestezie locală sau cu anestezie generală. Alegerea tipului de anestezie este condiționată de complexitatea operației, de preferința pacientului sau a medicului chirurg. Prin operația de lifting facial se înlătură surplusul de piele, sunt întărite țesuturile subcutanate și mușchii feței și se repoziționează pielea.

Îmbătrânirea pielii, pierderea luminozității, coborârea pomeților și apariția ridurilor sunt consecințele naturale ale trecerii timpului și pot fi influențate și accelerate de factori genetici, de expunerea la soare, tabagism sau de stres. Există posibilitatea de a recupera fermitatea și elasticitatea pielii cu ajutorul unei operații de lifting facial .

 Etape ale operației de lifting facial

 • Consultația pre operatorie
 • Analiză facială digitală
 • Anestezie
 • Operație
 • Controale și pansări post operatorii

Echipa medicală trebuie să facă un studiu pre operatoriu pentru a stabili ce se poate face sau nu. Se va face un studiu al trăsăturilor pacientului pentru a nu realiza o schimbare majoră a identității feței. Operația de lifting facial are o durată variabilă în funcție de stilul de viață al fiecărui pacient și de tehnica aleasă de medicul chirurg.

lifting facial

Există două tipuri de operații de lifting facial:

 • Lifting cervicofacial.  Incizia se face în zona tâmplelor pentru a putea fi acoperită de păr, se întinde în spatele urechilor și continuă până în zona scalpului.
 • Lifting frontal. Incizia se face în zona în care se întâlnesc linia frunții și linia părului.

După efectuarea inciziei, pielea se separă de stratul de grăsime și de mușchii feței, se absoarbe excesul de grăsime din zonele în care există ( în special gușă ) printr-un procedeu de liposucție, se tensionează mușchii și se înlătură surplusul de piele, apoi se închid inciziile cu fire de coasere foarte fine pentru a rezulta cicatrici cât mai puțin vizibile.

Operația de lifting facial nu provoacă multă durere, durere care poate fi remediată cu ajutorul medicamentelor prescrise de medic. După operație vor exista zone ale feței care vor fi amorțite,  dar aceste efecte vor dispărea în timp. În zilele imediat următoare, fața va fi umflată, ca o consecință a operației, dar va fi un efect de scurtă durată. Pentru a accelera procesul de recuperare este recomandat ca pacientul să stea tot timpul cu capul ridicat.

Punctele de cusătură se vor retrage după cinci zile, iar punctele convenționale se vor extrage în urma indicațiilor medicului,  mai târziu. Efectele majore ale operației de lifting facial vor fi vizibile începând cu a treia săptămână de la efectuarea intervenției. Operația de lifting facial prezintă riscuri minore precum reacții alergice la medicamente, infecții, hematoame sau hemoragii. Aceste riscuri sunt îndepărtate dacă se urmează cu strictețe recomandările medicului. În majoritatea cazurilor, cicatricile rămase sunt foarte puțin vizibile și se pot acoperi cu ajutorul părului.

Semne ale îmbătrânirii feței:

 • Riduri multiple
 • Accentuarea șanțurilor în zona nasului și a buzelor
 • Coborârea pomeților
 • Un ten uscat și ridat

Recomandări pre operatorii

 • Cu două săptămâni înainte de operație, pacientul va întrerupe orice tratament care include medicamente antiinflamatoare, anticoagulante sau aspirină
 • Cu șase săptămâni înainte de operație trebuie stopată administrarea anticoncepționalelor pentru că măresc riscul formării de cheaguri de sânge
 • Fumatul se va opri cunoaște lună înainte de intervenție pentru că îngreunează procesul de cicatrizare
 • Operația de lifting facial nu se poate realiza în perioada ciclului menstrual
 • Cu șase ore înaintea operației, pacientul nu poate mânca și nu poate bea nimic

Recomandări post operatorii

 • Pacientul trebuie să urmeze timp de o săptămână tratament cu antibiotice și analgezice
 • Pacientul trebuie să stea în repaus timp de o săptămână
 • Timp de două săptămâni pacientul nu poate depune efort fizic și nu poate desfășura activități sportive
 • Pacientul își poate relua viața normală și munca după aproximativ două săptămâni
 • Timp de 3-4 luni se va evita expunerea la soare pentru a nu dezvolta apariția unor riscuri în perioada de vindecare. 

Operația de lifting facial nu este o operație de importanță vitală. Are numeroase beneficii în plan psihologic ca orice operație estetică. Operația de lifting facial diminuează semnele îmbătrânirii, redă tonusul și luminozitatea pielii, redă autostima și încrederea pacientului. Rezultatele liftingului facial nu au efect permanent, o nouă intervenție fiind posibilă după o perioadă de zece ani.

 

 

 

 

Lasă un răspuns