Odontologia Estetică Sau Estetică Dentară ... - Medistanbul

Estetica dentară se dedică tratamentelor dentare destinate îmbunătățirii dentiției și corectării mărimii și decolorării dinților și spațiului dintre dinți.

Estetica dentară este parte a odontologiei care armonizează fața și îmbunătățește zâmbetul. Estetica zâmbetului este relaționată cu culoarea și alinierea dinților și cu calitatea și culoarea gingiilor.

Estetica dinților și zâmbetul sunt primordiale pentru pacienți într-o piață extinsă pentru profesioniștii din sector.

Un zâmbet plăcut este cea mai bună metodă de a se pune în contact cu ceilalți. Reflectă personalitatea noastră și starea noastră mentală, un motiv în plus pentru a-i da importanța pe care o merită.

Cu trecerea timpului, zâmbetul îmbătrînește, dinții se pătează și se schimbă aspectul în totalitate. De asemenea,  trebuie să se țină cont că nașterea și alăptarea pot afecta dantura, inclusiv pierderea dinților.

O aliniere incorectă, petele, fisurile, forma și mărimea ce nu sunt potrivite sau nu sunt sănătoase, pot să ne împingă să facem o consultație la stomatolog sau să cumpărăm un bilet cu destinația spre clinici cu reputație bună, dacă avem probleme care solicită o atenție profundă și avansată.

estetica dentara

Pentru a clarifica statusul odontologiei, este necesar să analizăm rolul dentiției în viața unei persoane și impactul în sănătatea mentală, precum și rezultatele pe care un tratament odontologic le aduc stării de bine general.

Componentul dentar estetic a progresat enorm pe piața actuală, apar noi tehnici, se îmbunătățesc tehnicile vechi și permit realizarea de noi tratamente. De aceea, acest tip de îngrijire dentară ce a fost rezervat mult timp celor bogați, a devenit accesibil pentru toată lumea datorită bunei dezvoltări de materiale și tehnici.

Se folosesc multe tehnici ale odontologiei. Aceste tehnici sunt rapide și efective, oferă un rezultat optim și natural. Aceste argumente sunt suficiente pentru a redescoperi vechiul dumneavoastră zâmbet.

Tehnici ale îngrijirii estetice dentare

Fațeta dentară. Fațetele dentare permit corectarea culorii dinților, reconstruirea părții vizibile a dintelui și corectarea formei. Este o metodă foarte populară care permite obținerea unui zâmbet mai elegant și fără defecte într-un timp scurt și fără costuri ridicate.

O fațetă dentară are forma unei mici țigle. Realizată din ceramică sau porțelan, sau din materiale compuse, o fațetă dentară se poate modela direct pe dinte.

Fațeta dentară se folosește pentru a masca defectele dentiției precum dinți nealiniați sau cu o culoare gălbuie, dinți rupți, crăpați, inestetici, acoperind dinții cu o coajă subțire de ceramică sau porțelan

Ceramica este un  material biocompatibil ce permite o reflexie perfectă a luminii pentru un efect natural,inclusiv după un anumit timp, fațeta va menține naturalitatea.

În general, fațetele se folosesc pentru dinții frontali, sunt mai potrivite pentru cei șase dinți centrali pentru a crea o linie frumoasă a surâsului. Dinții posteriori nu sunt compatibili cu fațetele, pentru că nu sunt vizibili. În cazul în care dinții posteriori sunt afectați sau rupți, medicul stomatolog va folosi alte metode.

Fațetele dentare pot permite corectarea anomaliilor dentare, în mod special nanismul dintelui (dinți foarte mici, incisivi de mărimea unui bob de orez).

Albirea dentară. Acest procedeu simplu al odontologiei cosmetice se folosește pentru a deschide culoarea smalțului și  a dentinei cu ajutorul unui gel pe bază de peroxid de hidrogen (apă oxigenată). La birou sau acasă, nu se poate face un tratament de albire fără a realiza o evaluare orală exhaustivă de către un medic stomatolog pentru a verifica absența unor contraindicații (carii netratate, dinți slăbiți).

estetica dentara

Se găsesc kituri de albire pentru a fi folosite acasă, dar au rezultate doar dacă dinții sun colorați datorită obiceiurilor alimentare. Au un rezultat relativ scăzut în comparație cu albirea făcută de către dentist, pentru că nu sunt profesionale, dar au un preț mai accesibil.

  • Coroanele dentare, permit găsirea unui dinte estetic funcțional menținând dintele original ca bază. Coroana este partea dintelui care iese afară, deasupra gingiei. Această zonă este acoperită natural de o substanță foarte dură, smalțul dentară pentru a repara un dinte inestetic.

Tipuri de coroane:

  • De ceramică
  • De crom-cobalt
  • De nichel-crom
  • De metale prețioase.

Cercetările în domeniu caută cele mai bune materiale pentru a evita riscurile alergice și pentru a apropie rezultatele de un aspect natural. Ultima evoluție este coroana de ceramică, acest material oferă o excelentă rezistență și un efect natural.

Este foarte bine tolerată de către organism și se vede ca un smalț dentar natural. Ușor transparent, solid ,acest material este imposibil de deosebit de un smalț natural.

  • Implanturi dentare se aplică atunci când pierdem unul sau mai mulți dinți din orice motiv, sunt o soluție simplă pentru a acoperi lipsa dinților. Se folosesc pentru a reconstrui complet un dinte pierdut,plantând direct în mandibulă sub anestezie locală.

Terapia implanturilor creează dinți utilizabili în osul mandibulei. Lipsă dinților este de importanță majoră din motive de sănătate fizică, psihologică și estetică. Implanturile se creează pentru constituția de proteze fixe sau amovibile în funcție de fiecare caz.

Un implant dentar este o rădăcină artificială făcută din titaniu care se fixează în osul alveolar. Medicul taie gingia, face o mică gaură în os și fixează un implant peste care pune o proteză dentară.

O bună igienă bucală este existențială pentru succesul esteticii dentare, va evita infecții și abcese.

Estetica gingiilor

Gingiilor sănătoase au anumite criterii, nu contează cât de frumoși sunt dinții dacă gingiile sângerează, se umflă, provoacă durere sau au probleme estetice, creează o imagine inestetică sau o boală.  Aceste efecte negative sunt produse de gingivită sau de îmbătrânirea gingiilor.

O periuță de dinți de calitate și o bună perierepot reduce semnificativ problemele de sângerare a gingiilor. Stomatologul elimină tartrul și placa dentară care se formează între dinți și gingie, apoi curăță suprafața dintelui fără a produce durere, pentru a îmbunătăți mediul osos al dintelui.

Pentru gingiile închise la culoare,  ședințele laser estompează culoarea si petele închisecauzate de factori externi.

Concluzii

Estetica dentară include toate tehnicile care permit obținerea unor dinți și gingii frumoase și sănătoase. Dinții frumoși și sănătoși sunt foarte importanți pentru facilitarea relațiilor sociale și profesionale și pentru a întări încrederea și autostima.

Lasă un răspuns