Mastopexia Sau Liftingul Sânilor ... - Medistanbul

Operația  de ridicare a sânilor sau mastopexia este operația estetică care ridică și redimensionează sânii lăsați.

Înaintarea în vârstă,  creșterea sau pierderea în greutate, sarcina sau alăptarea, precum și gravitația sunt factori care contribuie la lăsarea sânilor.

Lăsarea sânilor este o preocupare pentru multe femei care sunt în general mulțumite cu sânii lor, dar sunt îngrijorate pentru că sânii încep să se lase. În urma operației de lifting al sânilor se obțin sâni estetici, simetrici, erecți și strânși.

Unii pacienți care își pierd dinamismul și aspectul în timp, pot deveni nefericiți deoarece volumul sânilor poate scădea semnificativ. În aceste cazuri se vor aplica proteze mamare pentru a crește dimensiunea sânilor.

Forma și poziția sânilor se schimbă atunci când pielea începe să își pierde elasticitatea, iar sânii se lasă.

În același timp mastopexia combinată cu implanturile mamare poate crește elasticitatea și dimensiunea sânilor la persoanele care au sânii mici sau au pierdut volumul sânului din cauza sarcinii.

mastopexia

Cine sunt candidații potriviți pentru operația de ridicare a sânilor?

Este o operație pe care o pot face toate femeile care au sânii lăsați. De asemenea, este o operație pe care o pot face femeile care sunt nemulțumite din punct de vedere al aspectului. Rezultate bune sunt obținute, în general la femeile care au sânii mici și lăsați.

Care este cea mai bună vârstă pentru operația estetică de ridicare a sânilor?

Este o operație mai potrivită pentru femeile de vârstă mijlocie care au dat mai mult de o naștere. Dacă sânii prezintă semnele de lăsare din motive structurale, poate fi recomandată o operație posterioară.

Pe scurt, este o operație adecvată numai pacienților adulți, cu excepția cazurilor în care este o situație specială.

În cazul în care sânii sunt ușor lăsați sau goi după naștere și alăptare, implanturile mamare pot fi plasate pentru a restabili volumul pierdut.

Cea mai frecventă metodă de ridicare a sânilor este mastopexia verticală, creează un aspect estetic plăcut, iar cicatricea nu este evidentă. Mastopexia verticală este superioară tuturor celorlalte metode pentru un rezultat permanent.

Operația de lifting mamar are un efect mai îndelungat atunci când se combină cu o operație de reducere a sânilor. Pierderea semnificativă a țesutului mamar din cauza nașterii sau a pierderii în greutate este compensată de implanturi.

Ce trebuie să faceți înainte de operație și ce să evitați?

Cu trei săptămâni înainte de operație pacientul trebuie:

  • Să renunțe la fumat.
  • Să înceteze tratamentele cu medicamente care subțiază sângele.
  • Să renunțe la calmante, la suplimentele de vitamine.
  • Să nu consume produse dietetice: ceai verde, semințe de in, etc.

Înainte de operația de ridicare a sânilor, trebuie făcută scanare cu ultrasunete.

mastopexia

Operația de lifting mamar necesită anestezie?

Intervenția chirurgicală se face într-un spital sau o clinică sub anestezie generală.

Cât durează operația?

Operația are o durată cuprinsă între o oră și trei ore, în funcție de gradul de lăsare a sânilor.

Ce se întâmplă după operație?

La aproximativ trei ore după intervenție, pacienții pot mânca și se pot ridica. După șase ore de la terminarea operației, pacienții pot fi externați. Două zile după intervenția chirurgicală, pacienții pot face baie. Pentru a putea fi examinați, pacienții trebuie să vină la spital la fiecare trei zile. Apoi pot reveni la viața lor cotidiană.

În  primele trei săptămâni trebuie evitate toate eforturile fizice, cu excepția mersului. În acest proces, pacientul trebuie să poarte întotdeauna un sutien sport, pentru susținere.

Exercițiile fizice sunt permise după trei săptămâni, cu toate acestea, este necesar să se evite mișcările care obosesc zona brațelor și a pieptului. După șase săptămâni, se poate realiza orice tip de activitate.

În primele trei săptămâni, sânii sunt mai mari, iar aspectul lor nu este normal. După trei săptămâni sânii vor căpăta un aspect normal, dar rezultatul final va fi vizibil după aproximativ trei luni.

După operație, pacientul trebuie să vină la examinarea post operatorie la intervale de trei și șase luni, apoi anual.

Se poate pierde sensibilitatea sânilor după operație?

Există riscul de a poziționa diferit mameloanele sau de a pierde temporar sensibilitatea sânilor. Poate exista o oarecare pierdere a sensibilității la mameloane și sâni din cauza umflăturii post operatorii. De obicei, această pierdere a sensibilității va dispărea treptat, în a șasea săptămână dispărând în totalitate.

Chirurgia de ridicare a sânilor afectează alăptarea?

Cei care au realizat studii științifice precum și medicii plasticieni nu au găsit nicio diferență între grupurile de femei.

Cât durează pentru a reveni la viața normală?

Operațiile de reducere, mărire sau ridicare mamară necesită timp de recuperare de câteva săptămâni. Puteți reveni la muncă după aproximativ o săptămână. În  prima săptămână se va evita orice activitate care implică efort. Pacienții trebuie să evite orice efort fizic intens timp de trei până la patru săptămâni. Este posibil să fie nevoie să evitați actul sexual timp de cel puțin o săptămână.

Există vreo legătură între liftingul sânilor și cancerul mamar?

Nu există nici o legătură între cancerul mamar și operația de ridicare a sânilor. Dimpotrivă, din moment ce masă sânului scade, țesutul mamar prelevat este examinat pentru a descoperi orice semne de dezvoltare patologică.

Rezultatele sunt o bază de date  importantă pentru verificări preventive. Utilizarea implanturilor nu este o problemă pentru a crește riscul de cancer.

Rezultatele operației de ridicare a sânilor sunt permanente?

În anii care urmează după operație, sânii se pot lăsa puțin din nou. Vă rugăm să rețineți că operația de ridicare a sânilor nu are rezultate permanente. Sânii se pot lăsa din nou din cauza unor factori precum gravitația, sarcina,  alăptarea, înaintarea în vârstă sau fluctuații ale greutății. Femeile care combinat ridicarea sânilor cu implanturi pot avea rezultate mai bune.

Lasă un răspuns