Corecția Asimetriei Sânilor ... - Medistanbul

Corecția asimetriei mamare este operația estetică prin care se egalează forma și mărimea sânilor.

Asimetria sânilor este o situație în care sânii au forme și mărimi diferite. Când sânii sunt asimetrici, afectează în mod vizibil aspectul unei femei.

Asimetria mamară schimbă aspectul estetic, hainele vor arăta în mod diferit pe un asemenea bust. De asemenea, vor exista comentarii nefavorabile cu privire la fizicul persoanei care are asimetrie mamară, comentarii care pot afecta psihicul persoanei respective.

Cauzele asimetriei mamare sunt multiple și sunti nfluențate de factori genetici, de vârstă, greutate și chiar de gravitație.

Odată cu dezvoltarea operațiilor estetice, există soluții chirurgicale pentru a corecta asimetria mamară, operații care pot restabili proporția dintre sâni.

Corecția asimetriei mamare este alegerea femeilor care doresc să aibă sâni frumoși și simetrici. Este normal ca ambii sâni să necesite corecție pentru a obține un rezultat optim.

De exemplu, doamnele cu sâni mari pot opta pentru a reduce sânii la o dimensiune proporțională, dar dacă unul dintre sâni este mai mare decât celălalt, cantitatea de țesut extrasă diferă. Pentru a egala diferențele dintre sâni, se pot folosi implanturi de diferite dimensiuni.

Ce cauzează asimetria sânilor?

corectie asimetrie mamara

 • Modificări hormonale; modificările nivelului hormonal al femeii afectează mărimea sânilor și aceste modificări pot avea un efect diferit asupra fiecărui sân.
 • Schimbări în timpul sarcinii; femeile pot experimenta situații în care țesuturile canalului de lapte cresc rapid sânii și rata comparativă de creștere a fiecărui sân poate duce, de asemenea, la asimetrie.
 • Hipertrofie juvenilă; femeile aflate în această situație înregistrează o creștere rapidă la un sân în perioada adolescenței. Mărimea sânilor și modificările la nivelul sânilor nu se vor îmbunătăți niciodată.
 • Hipoplazie; este termenul medical care definește sânii nedezvoltați pe deplin în perioada adolescenței, rezultând sâni mici, distanțati și foarte neregulați. De asemenea, mamelonul poate avea dimensiuni excesiv de mari și diferite.
 • Alăptarea; nou-născutul poate prefera un sân în timpul alăptării, ceea ce deteriorează că unul dintre sâni să producă mai mult lapte și să crească mai mult în comparație cu celălalt sân. Această afecțiune revine de obicei la normal, dar uneori pielea întinsă poate persista și poate crea o problemă permanentă de asimetrie.
 • Traumatism; accidente sau traume grave în zona sânilor.

Indiferent de cauza asimetriei mamare, o operație chirurgicală vă poateoferi o imagine mai bună a pieptului, poate oferi un aspect uniform al sânilor și vă pot crește încrederea șisatisfacția personală.

Operația de corecție a asimetriei mamare este potrivită pentru dumneavoastră?

Operația estetică de corectare a asimetriei mamare este potrivită pentru femeile care doresc sâni frumoși și cu mărimi simetrice și proporționale.

corectie asimetrie mamara

Operația este indicată pentru:

 • Sânii care diferă ca mărime, formă sau poziție.
 • Sânii care sunt prea mici sau prea mari, în afară de a fi asimetrici.
 • Creșterea încrederii în aspectul fizic.
 • Femei care evită anumite haine sau activități pentru că se rușinează de aspectul sânilor.
 • Femei care doresc să corecteze problemele apărute în timpul sarcinii sau al alăptării.

Cum să- ți alegi specialistul în chirurgie plastică?

Atunci când efectuați o operație de corecție a asimetriei mamare, este necesar să fiți atenți la detalii pentru a crea un aspect frumosși natural, precum și o proporție adecvată între sâni și corp. Este important să alegeți un chirurg plastic expert, cu experiență și cu ochi artistic, pentru a obține un rezultat optim și natural. Este foarte important să se stabilească cerințele și nevoile pentru o operație de corecție a asimetriei mamare reușită. În timpul căutării chirurgului plastician, trebuie să petreci timp și să iei decizia finală după ce găseșt irăspuns la toate preocupările tale, la obiectivele estetice precumși la întrebările pe care le ai.

Pregătirea pentru operație

Există pași pe careîi puteți face înainte de operație care vor îmbunătăți rezultatele operației:

 • Evitați medicamentele și suplimentele care pot afecta fluxul sanguin, cum ar fi aspirina și vitamina E.
 • Opriți fumatul înainte de operație pentru a preveni afecțiunile legate de nicotină.
 • Cumpărați medicamentele prescrise de medic, mergeți acasă și relaxați-vă după operație.
 • Planificați din timp cu o rudă sau o prietenă să rămână cu dumneavoastră câteva zile, în timpul și după operație.
 • Veți avea nevoie de un ajutor care să aibă grijă de copii, de animalele de companie și de casăîn prima săptămână post operatorie, astfel încât să vă puteți concentra asupra recuperării.

Prezentare generală a operației

Operația de corecție a asimetriei mamare poate fi efectuată atât sub anestezie locală cât și generală. Oricum, veți dormi confortabil pe toată duratai ntervenției chirurgicale. Cicatricile vor fi reduse la minimum și vor fi plasate în zone puțin vizibile. În mod constant, cicatricile se vor situa sub sân. Dacă chirurgul mărește sânii, va crea un loc adecva tpentru a plasa implanturile.

De obicei, durează până la două ore pentru a finaliza o operație estetică de corecție a asimetriei mamare. Când operația s-a terminat, chirurgul închide inciziile folosind tehnici de stratificare care reduc tensiunea șipermit o vindecare mai rapidă a rănilor. Un pansament steril este aplicat peste tăieturi și poate fi plasat și un sutien chirurgical pentru a proteja sânii.

Efecte post operatorii ale operației de corecție a asimetriei mamare

Este posibil să simțiți durere și să apară umflături după intervenția chirurgicală. Aceste reacții adverse pot dura până la o săptămână dacă vă concentrați pe repaus și recuperare în acest timp.

Vindecarea înseamnă a reduce la minimum aspectul cicatricilor rămase după operație. În acest caz, chirurgul dumneavoastră vă va examina o dată pe săptămână pentru a urmări progresele înregistrate în primele șase săptămâni. La alte examene post operatorii, medicul va îndepărta firele de suturăși va bandaja inciziile.

De asemenea,  medicul va aplica un silicon patentat, silicon pe careîl veți aplica și dumneavoastră de două ori pe zi timp de trei luni. De asemenea vă va oferi instrucțiuni suplimentare despre cum să aveți grijă de dumneavoastră și de cicatrici.

Deși perioada de recuperare este de aproximativ șasesăptămâni, asta nu înseamnă că trebuie să faceți repaus o perioadă atât de îndelungată. Majoritatea femeilor revin la rutină într-o  săptămână, maxim două dupăo perație.

Existăcazuriîncarepoate dura maimult de șasesăptămânipentrucaumflăturilesă se reducăcompletșipentrucasânulsă se repoziționezedefinitiv. Rezultatelefinalevor fi vizibiledupă o recuperare completă.

Beneficii ale corecțieiasimetriei mamare

Corecțiaasimetriei mamare restabileșteatâtimagineadumneavoastrăexternă, câtșiîncredereaîncorpulvostru. Operația are rezultate pe termenlung, chiarpermanentpentrumajoritateafemeilor. Dacă un suntețimulțumită de aspectulsânilor,  este momentulsăacționați!

 

 

Lasă un răspuns