Chirurgia Pleoapelor Sau Blefaroplastia ... - Medistanbul

Chirurgia estetică a pleoapelor, cunoscută și ca reducerea pleoapelor, este o operație estetică ce remodelează pleoapele.

Reducerea pleoapei superioare poate îmbunătăți vederea și dă feței un aspect mai tânăr. Reducerea pleoapei inferioare ajută la reducerea ridurilor și a umflăturilor din zona ochilor.

De ce se face o micșorare a pleoapelor?

Odată cu înaintarea în vârstă, mușchii se relaxează și pielea își pierde elasticitatea. În plus, slăbirea mușchilor sub piele permite ca stratul de grăsime ce susține ochii să se umfle spre exterior și să apară „pungi” sub pleoape. Pliurile umflăturii sunt mai pronunțate dimineața, în special după o perioadă de stres și lipsa somnului.

Înaintarea în vârstă poate face ca pleoapele să „cadă” și ca pliurile pielii să se acumuleze în zona pleoapelor superioare. Uneori se acumulează atât de multă piele că pleoapele superioare atârnă peste gene.

Ce se întâmplă înainte de operație?

Pacientul se va întâlni cu chirurgul ales pentru a-i explica de ce dorește să realizeze o operație estetică de blefaroplastie și care sunt rezultatele pe care le dorește.

Chirurgul va studia istoricul medical al pacientului, în mod special trebuie să se informeze dacă pacientul a suferit vreo afecțiune a tiroidei, presiune arterială crescută, diabet sau probleme oculare.

Medicul va înregistra toate tratamentele pe care le urmează pacientul, inclusiv remediile naturiste și vitamine. Chirurgul va examina ochii, fața și pielea pacientului.

În funcție de greutate și înălțime, chirurgul se poate asigura că este sigură realizarea intervenției chirurgicale.

Dacă pacientul suferă de obezitate, este  însărcinată sau dorește să rămână însărcinată, chirurgul îi poate sugera să amâne operația.

blefaroplastia

Cum se realizează intervenția chirurgicală de blefaroplastie?

 Reducerea pleoapelor se poate face cu anestezie locală sau generală (doar în spital). În un procedeu tipic, chirurgul face inciziile care urmăresc liniile naturale ale pleoapelor: în pliurile pleoapelor superioare și chiar sub gene în pleoapele inferioare. Aceste tăieturi se întind puțin în linia râsului, numită și laba gâștei, în colțul ochiului.

Alegerea chirurgului

Dacă v-ați decis să faceți o operație estetică de blefaroplastie, alegeți un chirurg plastician cu experiență și care este înscris în registrul de medici specialiști. Înainte de operație trebuie să stabiliți cu chirurgul dumneavoastră când și cât trebuie să plătiți.

Cum pot ajuta ca operația să aibă rezultate optime?

Fiți cât mai sănătos cu putință, mențineți-vă greutatea corporală cu o alimentație echilibrată și exerciții fizice regulate. Dacă fumați, întreruperea acestui obicei nociv cu cel puțin șase săptămâni înainte de operație, ajută la reducerea riscurilor de complicații.

blefaroplastia

Care este tratamentul alternativ?

Uneori, o frunte cu sprâncene căzute poate face ca pleoapele să se vadă căzute. Chirurgul dumneavoastră vă poate recomanda un lifting al sprâncenelor în loc sau în același timp cu operația de blefaroplastie.

 Se îmbunătățesc numai ridurile unde pielea a fost tăiată în timpul chirurgiei. Pliurile care se extind peste obraji, în mod normal, nu se micșorează și nu dispar.

Dacă aveți riduri și piele lăsată în altă zonă a feței și gâtului, poate fi folositor să faceți o operație de lifting facial sau o operație de lifting al gâtului (sau amândouă) în același timp cu operația de blefaroplastie.

Se poate folosi o operație de lifting facial nu doar pentru a ridica sprâncenele și pleoapă superioară, ci și pentru a ridica și deschide colțul extern al ochiului.

Chiar dacă reducerea pleoapelor este cea mai bună metodă de reducere a ridurilor în această zonă, uneori se poate folosi un laser pentru a arde suprafața pielii de formă controlată. Acest tratament se numește suprafață laser și se poate folosi împreună cu operația de blefaroplastie pentru a minimaliza ridurile rămase.

După ședința cu laser, pielea se vindecă, este mai fină și mai netedă. Această îmbunătățirea nu este permanentă și procedeul nu are rezultate bune în piele închisă la culoare. De asemenea, se poate folosi botoxpentru a netezi liniile fine.

Care sunt principalele riscuri și complicații ale operației de reducere a pleoapelor?

Ca orice operație chirurgicală, blefaroplastia prezintă unele riscuri. Chiar dacă este puțin probabil, este important să se compare riscurile cu beneficiile potențiale ale intervenției chirurgicale.

Analizați fiecare posibilitate cu chirurgul dumneavoastră pentru a se asigura că a înțeles care sunt posibilele riscuri și complicații.

Complicații asociate cu chirurgia

 • Cicatrici
 • Sângerare
 • Infecție
 • Umflături, hematoame și durere.
 • Probleme de vindecare
 • Sensibilitate mărită sau redusă în zona intervenției
 • Asimetrie
 • Rezultate indezirabile
 • Reacții alergice.

Riscuri ale anesteziei

 • Cheaguri de sânge
 • Infecție
 • Reacții alergice
 • Atac cardiac sau accident cerebral
 • Moarte.

Recuperarea

Vă puteți ridica din pat în aceeași zi. Este posibilă apariția unei sângerări ușoare a pleoapelor în timpul primelor două zile după operație.

Frecați ușor pielea cu feșe sterile sau cu o batistă. Activitățile care măresc fluxul sanguin al feței (aplecări, ridicare de greutate sau o baie fierbinte), pot crește riscul de sângerare, de aceea trebuie evitate în prima săptămână post operatorie.

Dormiți cu mai multe perne pentru a menține capul ridicat. Ochii se pot spăla folosind o feșe sterile umede.

Se pot face activități ușoare după una sau două săptămâni. Nu ridicați greutăți timp de câteva săptămâni și evitați relațiile sexuale cel puțin două săptămâni.

La început, pielea pleoapelor poate părea foarte întinsă și umflată, și vor exista vânătăi care se pot ascunde cu ajutorul machiajului.

Cicatricile vor fi roșii câteva luni, dar în mod normal vor deveni aproape invizibile.

Majoritatea pacienților sunt mulțumiți de rezultatul final, dar unii susțin că noua formă a pleoapelor este incomodă.

Lasă un răspuns