Chirurgia Estetică A Urechii ... - Medistanbul

Chirurgia estetică a urechii reduce mărimea și schimbă forma urechii.

Contractarea urechilor proeminente

În jur de 2% din populația mondială consideră că are urechi foarte mari. În majoritatea cazurilor, forma și mărimea urechilor sunt moștenite genetic.

Frecvent, urechile mari sunt lipsite de un pliu normal și în general, o ureche este mai mare decât cealaltă. În timpul copilăriei, copii râd de persoanele cu urechile proeminente, ceea ce poate produce o pierdere a încrederii în propria persoană.

Ce se poate face?

Dacă în primele săptămâni de viață se observă că urechile sunt mari, se pot remodela cu ajutorul unei mici ferule aplicate pe marginea urechii.

Cartilajul unui nou-născut este foarte flexibil și ușor de remodelat, de aceea, cartilajul urechii, după câteva săptămâni de lipire, poate obține o corecție permanentă.

Cu cât mai mare este copilul, cu atât mai rigid este cartilajul și perioada de utilizare a ferulei este mai lungă. După vârsta de șase luni, cartilajul este foarte dur și destul de dificil de remodelat, atunci se recomandă o soluție chirurgicală.

Pinnaplastia sau otoplastia este o operație estetică care corectează forma cartilajului în interiorul urechii pentru a crea pliurile care lipsesc și a permite ca urechea să se apropie de cap.

chirurgia urechii

Pentru că intervenția chirurgicală se realizează în spatele urechilor, rămâne o cicatrice mică în golul situat între ureche și cap.

Operația se poate realiza sub anestezie locală, dar dacă pacienții sunt copii mici, se aplică anestezia generală. Când lobul urechii este mai mare, poate fi necesar un mic procedeu chirurgical pentru a reduce mărimea lui.

Care sunt consecințele?

În general, se folosește un mic bandaj protector după operație până când se vor extrage punctele de sutură, între cinci și zece zile după operație. Din momentul în care s-a înlăturat bandajul, este recomandat să se folosească un bandaj de protecție în timp ce pacientul doarme, pentru a evita îndoirea urechilor.

Urechilor vor fi sensibile și dureroase timp de câteva săptămâni și poate fi necesar să se administreze analgezice ca paracetamol sau codeina.  Alte medicamente ca aspirina sau nurofen, ocazional pot provoca sângerare după intervenția chirurgicală și trebuie evitate.

Cicatricile din spatele urechilor în general se vindecă rapid, dar în cazuri extreme se pot înroși și usca. Un mic număr de pacienți, în special aceia care sunt foarte sensibili în legătură cu forma urechii, pot necesita un procedeu de corectare minor.

Fără îndoială, majoritatea pacienților sunt mulțumiți  cu rezultatele și procedeul chirurgical are un grad crescut satisfacție.

chirurgia urechii

Ce trebuie făcut după operație?

Părul se poate spăla după ce se înlătură bandajul și se extrag punctele de sutură. Este foarte important ca locul din spatele urechilor să se mențină curat.

Care sunt limitele operației?

Intervenția chirurgicală se realizează cu o frecvență majoră în timpul copilăriei, dar este de preferat să se efectueze când pacientul are cel puțin cinci ani, pentru că până atunci cartilajul este mai flexibil și nu poate susține punctele de sutură.

Se recomandă părinții dacă observă că urechile copiilor trebuie modificate pentru a evita batjocura și izolarea, să aștepte până când copilul recunoaște și conștientizează problema și să dorească să facă operație de corectare a urechii.

În general, copii sunt mai fericiți și mulțumiți cu rezultatul când înțeleg pe deplin care este scopul intervenției chirurgicale.

Otoplastia se poate realiza de asemenea în adolescență și în perioada adultă, când se poate folosi anestezie locală sau generală în funcție de preferințele pacientului.

Care sunt riscurile?

La copii, operația se face sub anestezie generală, ceea ce implică un risc foarte scăzut. În un număr mic de pacienți, aproximativ 3%, cicatricile se pot înroși și umfla și va fi nevoie să se aplice un tratament adițional.

Infecția nu este comună, dar dacă apare va fi aplicat un tratament cu antibiotice și bandajul protector va fi schimbat cu regularitate.

Uneori, bandajul poate irita urechile și face ca pielea să se rupă, ceea ce are drept consecință o perioadă îndelungată de vindecare.

Există un mic risc că intervenția chirurgicală să nu fie realizată corect și uneori, este nevoie o intervenție chirurgicală suplimentară.

După operație, urechile vor fi puțin amorțite și în general durează câteva săptămâni până când această senzație va dispărea complet.

Chirurgia estetică a urechii se realizează în diferite locuri, de către diferiți medici și specialiști, de aceea este mai bine să vă sfătuiți cu medicul dumneavoastră personal pentru a vă îndrumă unde și cu cine veți realiza această operație.

Lasă un răspuns