Chirurgia Buzelor ... - Medistanbul

Chirurgia buzelor este operația estetică care remodelează forma buzelor, adăugând volum.

Pe lângă aspectul neplăcut, la unii oameni buzele nedezvoltate sunt văzute ca un defect de dezvoltare.

Astăzi, bărbații și femeile sunt dornici să aibă buze pline și senzuale. Buzele subțiri sau dezvoltate doar pe jumătate pot crea traume. Din acest motiv, dezvoltarea chirurgiei estetice a buzelor a devenit necesară.

Umpluturile pentru buze precum Juvederm sunt o serie de injecții care modelează și umplu buzele. Umpluturile de buze au un efect semi-permanent.

 Dacă dorim o soluție permanentă pentru mărirea buzelor, trebuie să folosim implanturi de Permalip. Aceste implanturi de buze au forma unei buze naturale și sunt implanturi de silicon moale.

Implanturile de Permalip au dimensiuni diferite. Pentru că sunt implanturi solide, nu lichide, acest tip de implant nu se va scurge sau rupe. Implantul modifică de formă corectă distanța dintre buza superioară și nas.

Odată cu relaxarea treptată a ligamentelor care susțin fețele adulte, acestea slăbesc, elimină aspectul tineresc al filtrului și îl fac mai subțire. Filtrul ideal are 11-13 milimetri, mărime recomandată pentru o față proporțională. Această distanță se întinde de la unu la trei milimetri la fiecare zece ani după vârsta de 20 de ani.

chirurgia buzelor

Materiale de umplere a buzelor

Filtrele de buze sunt injectate în ambele buze. Există mai multe materiale de umplere a buzelor, precum Juvederm, Restylane, Voluma și Perlane. Suplimentele de umplere a buzelor sunt făcute de medicul dumneavoastră sau de asistenții medicali specializați din clinica unde se efectuează intervenția.

În timpul consultației, medicul vă va evalua buzele și echilibrul facial general. Medicul dumneavoastră vă va face poze pentru a determina forma și simetria buzelor. Apoi medicul va stabili ce zone ale buzelor trebuie să fie mai pline. 

Pentru mărirea temporară a buzelor, se recomandă utilizarea Juverm Ultra Plus deoarece acest material conține lidocaină. După ce medicul dumneavoastră a stabilit cum și unde trebuie injectată umplutura de buze, începe mica dumneavoastră operație.

Pentru a finaliza creșterea umpluturii de buze este nevoie de 15-30 de minute. Operația estetică de umplere a buzelor este o operație rapidă și ușoară. Pacientul poate merge acasă pentru a se odihni în ziua procedurii chirurgicale.

Deoarece umpluturile de buze durează între șase și opt luni, acest procedeu este un procedeu semi-permanent.

chirurgia buzelor

Implanturile pentru buze

O alternativă pentru persoanele care nu doresc o mărire temporară a buzelor este să folosească implanturi, o opțiune permanentă. În timpul consultației pre operatorii, medicul dumneavoastră va determina care dimensiune a implantului de buze este adecvată pentru cazul dumneavoastră.

Etape ale operației

În primul rând, se va steriliza pielea din jurul zonei unde se va face intervenția chirurgicală. Apoi buzele sunt anesteziate. După amorțirea buzelor, se face o incizie în fiecare colț al gurii.

În buză este creat un tunel folosind un instrument numit agrafă de crocodil, acest tunel urmează forma buzei. Când clema curbă de crocodil ajunge la capătul tunelului, se deschide. Implantul este prins și introdus în tunelul buzelor.

Implantul este plasat sub grăsimea buzelor și deasupra mușchilor buzelor. După plasarea implanturilor, inciziile vor fi închise cu unul sau două puncte de sutură absorbabile.

Injectare de grăsime autologă

O altă alternativă pentru a umple implanturile este folosirea propriului țesut. Folosirea propriului țesut pentru mărirea buzelor se numește mărire autologă a buzelor.

Mărirea autologă a buzelor este metoda preferată de majoritatea pacienților. La fel ca și implanturile de buze, transferul de grăsime proprie în zona buzelor, este o operație simplă.

Transferul de grăsime proprie în buze se face sun anestezie locală. În un transfer de grăsime autologă, grăsimea se extrage din abdomen (în jurul ombilicului), se purifică și se injectează în buze.

Transferul de grăsime proprie în buze durează între 60 și 90 de minute. Pacientul poate pleca acasă pentru a se odihni după încheierea intervenției. Rezultatele injectării  cu grăsimea proprie în buze au  o durată de cel puțin șase ani.

Inoculare de țesut

Un alt tip de mărire autologă a buzelor este injectarea de țesut. În afară de folosirea grăsimii pentru mărirea buzelor, se poate folosi o parte a pielii pacientului.

În timpul acestui tip de mărire autologă a buzelor, pielea este eliminată din zona inferioară a stomacului. Uneori, o cicatrice de cezariană se poate usca și folosi pentru mărirea buzelor.

De asemenea se poate folosi pielea eliminată în timpul unei operații de lifting facial pentru a mări buzele. După ce se usucă pielea, se retrage stratul superior, această bucată de dermă se fixează în buze.

Acest tip de mărire a buzelor este de asemenea o operație simplă, realizată sub anestezie locală. Durata unei operații de transfer dermic este variabilă, între 60 și 90 de minute. Rezultatul acestui tip de mărire a buzelor are o durată cuprinsă între cinci și șase ani.

Cine trebuie să facă o operație de mărire a buzelor?

Pacienții cu lifting labial sau umplutură, sunt evaluați în general într-un mod ușor diferit. La pacienții tineri, operația se face când aceștia sunt nemulțumiți de forma și aspectul  buzelor.

Pacienții cu vârsta mai avansată sunt nemulțumiți de extensia buzelor, au această zonă puțin disproporționată. Este dificil de stabilit norme estetice precise despre criteriile care trebuie îndeplinite pentru o operație estetică de mărire a buzelor.

 Se poate spune că expectativele și gusturile sunt situații personale. Este posibil să se considere aceeași buză normală sau subțire. Persoanele cu forme clare și simetrice preferă să nu facă o operație de mărire a buzelor.

Dacă buzele sunt pline și se consideră că buza superioară este ușor revărsată în comparație cu buza inferioară se va opta pentru umplerea buzei inferioară.

Se pot aplica metode permanente sau temporare pentru realizarea operației de mărire a buzelor.  Între metodele temporare este aplicarea de acid hialuronic, care se poate injecta la clinică. Rezultatul este vizibil timp de 6-12 luni și se poate repeta de câte ori dorește pacientul.

Între operațiile cu rezultate permanente, putem vorbi despre aplicarea implanturilor cu caracteristici diferite, procedee realizate cu țesut adipos extras din organism și despre tehnica de a înainta partea roșie a buzei spre interior.

Lasă un răspuns