Căderea Părului ... - Medistanbul

Căderea părului a devenit coșmarul tuturor, indiferent de sex şi vârstă bărbați - femei, bătrâni - tineri. A avea păr sănătos, stufos și strălucitor este important atât vizual, cât și psihologic.

Există aproximativ 100-150 de mii de fire de păr pe capul uman și 100 de fire de păr se pierd zilnic. Dacă căderea părului este locală și, în general, depășește 100 de fire de păr pe zi, se poate numi „căderea părului”. În timp ce vărsarea a 100 de fire de păr pe zi este considerată normală în funcție de starea părului, pierderea părului mai mult decât această rată trebuie luată în serios și un medic ar trebui consultat.

pierderea parului

Căderea părului poate avea multe cauze diferite:

Căderea părului din motive genetice este cunoscută sub numele de căderea regională a părului, care poate fi observată la bărbați și la femeile aflate în post-menopauză. Căderea părului la bărbați începe mai ales de la tâmple și vârf, în timp ce la femei, zonele de cădere a părului sunt în cea mai mare parte în zona coroanei.

Unii oameni, pe de altă parte, își rup părul din motive psihologice. În medicină, această boală se numește tricotilomanie. Această situație poate fi tratată cu sprijin psihologic.

Unele boli care cauzează nereguli hormonale, cum ar fi bolile tiroidiene, pot provoca, de asemenea, căderea părului.

În timpul sarcinii, căderea părului poate fi observată din cauza modificărilor nivelurilor hormonale. Această situație este în cea mai mare parte temporară.

Anemia este una dintre cele mai frecvente cauze ale căderii părului, în special la femei. Cu tratamentul cu anemie, este posibil să opriți această  cădere a părului.

Lipsa de minerale precum fierul și zincul din organism poate duce, de asemenea, la căderea părului. În astfel de cazuri, oprirea căderii părului prin administrarea de suplimente minerale este o soluție eficientă.

Unele obiceiuri de viață pot provoca, de asemenea, căderea părului. De exemplu; o viață dezordonată și subnutriție, inactivitate și stres.

Obiceiurile greșite de îngrijire a părului sunt un alt motiv pentru căderea părului. Exemplele includ colectarea constantă a părului prea strâns, obiceiuri greșite de spălare și expunerea părului la substanțe chimice.

pierderea parului

Principalele cauze ale căderii părului:

 • Factori genetici
 • Probleme de piele
 • Obiceiuri alimentare greșite
 • Deficitul de vitamine și minerale
 • Probleme hormonale
 • Unele boli interne și utilizarea medicamentelor
 • Nașterea și procesul de chimioterapie
 • Factori cosmetici
 • Stresul și depresia

Ce se poate face pentru a opri căderea părului:

 

 • Fiți atent la dieta dumneavoastră
 • Verificați-vă sănătatea în mod regulat
 • Protejați-vă părul de prea multe manipulări
 • Fiți atent la tiparele dumneavoastră de somn
 • Acordați atenție curățeniei

Care este metoda PRP pentru a preveni căderea părului?

Sângele preluat de la persoana respectivă este supus unui proces special, separat de trombocite și injectat în zonele de cădere a părului. Trombocitele ajută la întinerirea pielii, la creșterea și dezvoltarea zonei de cădere a părului datorită factorilor de creștere din acestea.

În cazurile în care reînnoirea celulară încetinește din cauza factorilor genetici și de mediu, accelerează regenerarea. Tratamentul părului cu PRP se aplică de obicei pentru o medie de 15 zile sau o dată pe lună timp de 6 luni. Apoi se repetă o dată pe an.

Cum să ai grijă de păr pentru a preveni pierderea părului?

Terapia cu laser: este o radioterapie aprobată de Administrația SUA pentru Medicamente și Alimente. Foliculii de păr sunt mai bine hrăniți, iar firele de păr cresc mai mult. Se aplică de obicei de 2-3 ori pe săptămână în sesiuni de 15 minute. Rezultatele sunt observate după 4 luni.
Îngrijirea acasă: în acest grup intră produsele medicale supresive; Se folosesc șampon și loțiuni nutritive pentru păr.

pierderea parului

Ce este căderea genetică a părului?

Căderea genetică a părului este căderea părului care începe cu pubertatea la bărbați sau femei, în funcție de fondul genetic al individului. Un tip de hormon masculin are un conținut ridicat de cădere genetică a părului, care se numește căderea ereditară a părului . Declanșatorii cu testosteron ridicat și nivelul ridicat de androgeni determină căderea părului. Prin urmare, 90% din căderea genetică a părului apare la bărbați.

Tratamentul căderii părului începe cu găsirea cauzei căderii părului. Numai după un diagnostic corect este posibil tratamentul cu succes. Fiecare cădere a părului ar trebui mai întâi evaluată de un dermatolog.

Dacă suprafața este mare în căderea permanentă a părului, ar trebui preferat transplantul de păr. Ca rezultat, atunci când se confruntă cu căderea părului, ar trebui mai întâi să se stabilească dacă părul se află în propriul ciclu și apoi încercarea de a rezolva problema cu tratamentul recomandat de medicul dumneavoastră este calea de urmat. Odată cu avansarea tehnicilor și tehnologiei, chelia a încetat să mai fie o problemă , a devenit o formă care poate fi ușor depășită cu ajutorul experților. Cu tratamentul adecvat, problema poate fi rezolvată rapid și veți preveni ca această situație să vă scadă calitatea vieții.

Lasă un răspuns