Abdominoplastia Sau Liposculptura ... - Medistanbul

Abdominoplastia sau liposculptura este o operație estetică de remodelare corporală care îndepărtează surplusul de piele și grăsime și care întinde și repoziționează mușchii situați pe peretele abdominal.

Ca urmare a acestei operații se obține o talie mai mică și un abdomen ferm și plat. Abdominoplastia este o operație estetică utilizată în special de femei pentru a corecta deformările apărute după perioada de sarcină.

Ca și liposucția, abdominoplastia îmbunătățește forma și conturul taliei, obținându-se rezultate mai bune decât în cazul altor operații de reducere a greutății. Durata operației variază în funcție de de gradul de complexitate și de cantitatea de piele și grăsime ce urmează să fie îndepărtate.

abdominoplastia

O mini abdominoplastie se face doar cu incizie de-a lungul taliei, în timp ce o operație standard de abdominoplastie se face cu incizie de-a lungul taliei și cu incizie în jurul ombilicului. Nu este o operație de reducere a grăsimii sau de pierdere în greutate,  este doar o operație estetică.

Prețul operației se stabilește în funcție de durata și complexitatea intervenției chirurgicale. Sunt numeroase cazurile în care mușchii abdominali se separă ca urmare a înaintării în vârstă, sau după creșterea în greutate de pacientului. Această separare contribuie la lăsarea abdomenului și la creșterea aspectului de piele încrețită. În timpul consultației pre operatorii se evaluează gradul de separare a mușchilor, iar în timpul operației acești mușchi vor fi întinși și repoziționați.

Ce trebuie să fac pentru a mă pregăti pentru o operație de abdominoplastie?

Înainte de operația de abdominoplastie, pacientul va menține un stil de viață sănătos, va dormi suficient, va face exerciții fizice și va urma o dietă sănătoasă și echilibrată. Este foarte important ca pacientul să aibă o greutate corporală normală, să se încadreze în gama potrivită.  Operația de abdominoplastie este deseori asociată cu un procedeu de liposucție, dar aceste intervenții sunt doar estetice, de remodelare, nu sunt operații de pierdere în greutate .

În alți termeni,  dacă ați pierdut în greutate și apoi veți face o operație de abdominoplastie, se vor obține rezultate optime prin înlăturarea surplusului de piele și grăsime. Este obligatoriu să renunțați la fumat cu cel puțin trei luni înainte de operație pentru că tabagismul poate avea efecte nedorite asupra procesului de vindecare și cicatrizare și crește riscul apariției unor complicații.

abdominoplastia

Care este durata operație de abdominoplastie?

Durata intervenției variază între trei și cinci ore in funcție de complexitate și de cantitatea de piele și grăsime ce urmează să fie îndepărtate. Pliurile mici ale abdomenului necesită mai puțin timp decât pliurile abdominale complete unde se va realiza și procedeul de liposucție .

Ce implică o operație de abdominoplastie?

Se face o incizie de la un șold la celălalt astfel încât cicatricea rezultată să poată fi acoperită de bikini. Mușchii abdominali (rectus abdomini) sunt întinși și repoziționați dacă s-au lăsat din cauza trecerii timpului, a sarcinilor sau a obezității. Pentru a obține un abdomen ferm și plat, se îndepărtează excesul de piele și grăsime. Pentru a obține un rezultat maxim , concomitent cu operația de abdominoplastie se va face și un procedeu de liposucție.

Abdominoplastia este o operație dureroasă?

În primele 24 de ore, pacientul se va simți obosit și va avea dureri post operatorii. Pentru a combate oboseala se recomandă repaus total, iar pentru dureri se vor administra analgezice. Pacientului i se vor administra și antibiotice pentru a preveni apariția unei infecții.

Asigurarea de sănătate acoperă costurile abdominoplastiei?

Pentru că este o operație estetică fără importanță vitală pentru sănătatea pacientului, costurile vor fi acoperite exclusiv de către client. În cazuri speciale în care pliurile abdominale provoacă în mod constant ulcerații și infecții ale pielii, asigurarea medicală poate acoperi costurile intervenției.

Abdominoplastia poate acoperi cicatrici post cezariană?

Dacă pacienta are o piele elastică, cicatricile post cezariene pot fi acoperite în timpul operației de abdominoplastie. Dacă cicatricile sunt prea jos și nu există surplus de piele,  nu este posibilă îndepărtarea cicatricilor rămase de la cezariană.

Unde va fi amplasat ombilicul meu?

În jurul ombilicului se va face o incizie pentru a putea fi repoziționat în centrul noului abdomen. În nici un moment al operației buricul nu va fi  deconectat de organism.

Ce pot face pentru a minimaliza vizualizarea cicatricilor?

După orice intervenție chirurgicală, apariția cicatricilor este inevitabilă, dar un chirurg cu experiență va minimaliza vizualizarea lor. O bună îngrijire post operatorie vă accelera vindecarea și va avea ca rezultat final o linie dreaptă, subțire și palidă. Îngrijirea cicatricilor implică un bandaj elastic de susținere, masaj cu creme hidratante și cicatrizatante  precum și ședințe de luminoterapie.

Ce riscuri prezintă operația de abdominoplastie?

Operațiile chirurgicale prezintă riscul apariției de echimoze și hematoame, de sângerare, de infecție și de acumulare de lichide. Dacă pacientul nu respectă indicațiile medicului, procesul de vindecare și cicatrizare poate fi îngreunat și întârziat. După operație este posibil ca pacientul să câștige în greutate.

Când se pot relua activitățile rutinare?

La trei săptămâni de la operație,  pacientul poate reveni treptat la normalitate, însă fără a depune efort fizic mare. După trei luni, pacientul poate efectua orice activitate fizică dorește.

Lasă un răspuns